Kalenterin kääntyessä maaliskuun puolelle alkaa huhumylly Euroopasta sekä Pohjois-Amerikan yliopistosarjoista NHL-jäille ensi kaudeksi tyrkyllä olevista pelaajista käydä jälleen kuumana.

The Athletic julkaisi listauksensa pelaajista, jotka ovat NHL-seurojen vapaasti poimittavissa tulevana kesänä. Toisin sanoen kyseisillä pelaajilla ei ole voimassa olevaa NHL-varausta.

Listalle 34 nimen joukkoon mahtui kolme suomalaisnimeä. Seuraavassa sivuston perustelut sille, miksi kyseiset pelaajat saatetaan nähdä Pohjois-Amerikassa ensi syksynä.

11. Niko Ojamäki, Tappara

– Hyvä kausi Liigan huippujoukkueessa. Oli merkittävässä roolissa myös viime kevään MM-kultajoukkueessa. Liukas ja luova pelaaja, jolla on hyvät kädet ja peliälyä hyökkäyssuuntaan. Suurin kysymysmerkki on pelaajan luistelu, joka näyttää parhaimmillaankin vain keskinkertaiselta.

19. Julius Nättinen, JYP

– Anaheimin 2. kierroksen varaus kesältä 2015. Miehen ensimmäinen yritys Pohjois-Amerikassa ei päättynyt hyvin. Kolmen heikomman kauden jälkeen on nyt Liigan kärkimaalintekijä (29 maalia 48 pelissä) sekä pistepörssin kakkosnimi. Pystyy luomaan ja ratkomaan hyökkäyspään tilanteita. Tärkein ominaisuus, joka on pitänyt hänet poissa parrasvaloista on luistelu. Se on kehittynyt hieman viime vuosina, joskaan ei dramaattisesti. On pakko kunnioittaa miehen Liiga-kautta, mutta toisaalta en ole vakuuttunut siitä, että toinen Pohjois-Amerikan kierros sujuisi yhtään ensimmäistä paremmin.

29. Jere Innala, HPK

– 21-vuotias Innala oli tärkeässä roolissa HPK:n Suomen mestaruudessa viime keväänä – tuolloin vain 20-vuotiaana. Menossa jo toinen peräkkäinen vakuuttava Liiga-kausi. Korkeat taito-ominaisuudet luoda tilanteita hyökkäyssuuntaan. Toisaalta Innala on virhealtis sekä alimittainen pelaaja. Ei loista kiekottomana ja vaikka luistelu onkin hyvää, huippunopeudessa on silti toivomisen varaa.

Listan kärkisijoille sivusto nosti Euroopassa pelaavien pelaajien osalta TsSKA Moskovan Mikhail Grigorenkon, Moskovan Dynamon Dmitrij Jaskinin sekä TsSKA-pakki Nikita Nesterovin.