Todella kovaotteisena puolustajana tunnetuksi tullut Darius Kasparaitis on muistellut NHL-uransa puhuttavimpia hetkiä.

47-vuotias Liettuan ja Venäjän kansalaisuudet omaava Kasparaitis pelasi NHL:ssä vuosina 1992-2007, kun hän edusti New York Islandersia, Pittsburgh Penguinsia, Colorado Avalanchea ja New York Rangersia.

Useina vuosina puolustaja istui jäähyboksissa yli 100 minuuttia per kausi, kun hän jakeli kovia taklauksia ja oli mukana useissa tappeluissa. Painavat taklaukset tekivät välillä myös rumaa jälkeä. Kasparaitis aiheutti muun muassa Philadelphia Flyersissa pelanneelle Eric Lindrosille aivotärähdyksen – ja joutui vastustajan fanien hampaisiin.

– Muistan, kun aiheutin Eric Lindrosille ensimmäisen aivotärähdyksen. Pelasimme kotona ja seuraavana päivänä Philadelphiassa. Pelkäsin silloin, että fanit voisivat ensimmäistä kertaa piestä minut. He soittivat huoneeseeni yöllä ja huusivat: ”Me tapamme sinut! Älä poistu hotellista!”, Kasparaitis kertoi venäläisen allhockey.ru:n mukaan.

Lindros ei kuitenkaan kantanut tilanteesta kaunaa. Muutamaa vuotta myöhemmin Rangers tarjosi Kasparaitisille sopimusta, ja seuraan aiemmin siirtynyt Lindros soitti liettualaiselle:

– Darius, en ole loukkaantunut. Se oli jääkiekkoa. Pelaat tuolla tavalla, ja minulla oli pää alhaalla. Se oli minun virheeni. Haluan, että tulet Rangersiin, ja pelaamme yhdessä samassa joukkueessa, Lindros oli sanonut Kasparaitisille.

Sittemmin liettualainen teki Rangersin kanssa sopimuksen.