Huvittavaa kisailua! Tuukka Rask lupaa lyödä Pekka Rinteen NHL:ssä: ”Pelaan vaikka 50-vuotiaaksi!”

© Kuva: Getty Images

Boston Bruinsin Tuukka Rask jaksaa ihailla suomalaiskollega Pekka Rinteen menoa NHL:ssä.

Boston Bruinsin konkarivahti on aloittanut oman NHL-uransa kaudella 2007-08, 37-vuotias Rinne debytoi puolestaan Nashvillessä jo kaudella 2005-06. Tämä on antanut viisi vuotta vanhemalle Rinteelle etumatkaa NHL-peleissä.

Rask haluaisi tähän muutoksen.  Tässä ongelma on vain Rinteen yhä vakuuttavalta tuntuva peliura.Rinne Pek

– Kysykää siltä, että miten kauan se aikoo oikein pelata vielä? Se yrittää pelata niin paljon, ettei kukaan voi sitä saavuttaa. Totta helvetissä mä pelaan vaikka 50-vuotiaaksi, että pääsen Peksin ohi peleissä, Rask naureskelee suositun NHL WAMi -dokumenttisarjan matkassa.

Raskilla riittää tähän matkaan. Hänen sopimuksensa kattaa Bruinsin kanssa kevääseen 2021 asti. Rinteellä on nykyistä diiliään jäljellä yhtä monta vuotta.

Rinne ja Rask tuntevat toisensa hyvin. Kaksikon suhteesta kertoo paljon se, että Rask on aikanaan laittanut liikkeelle tarinan Sauna-Peksistä. Taustalla on vanha NHL WAMista lähtenyt läppä.

– Laitoitte mut silloin kiperään paikkaan. Piti keksiä joku kysymys. Ajattelin, että kysytään häneltä joku legendaarinen Kummelit-kysymys. Siitä se lähti. Ja siitä on muodostunut jonkinlainen legenda. Hyvä näin. Mutta kyllähän Pekka myös saunoa tykkää – sen tietävät kaikki, Rask muistelee.

Katso koko NHL WAMin tuore jakso tästä.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!