Vancouverissa juhlitaan tällä viikolla Henrik ja Daniel Sediniä.

Rakastetun ruotsalaisduon pelinumerot jäädytetään viikonloppuna juhlavien seremonioiden kanssa. Sen myötä Sedin-huuma on vallannut kanadalaiskaupungin jo alkuviikosta.

Sedinit ovat olleet kovaa valuuttaa myös paikallisen median parissa. Molemmat ex-tähdet ovat muistelleet pitkin viikkoa uran kohokohtia ja ikimuistoisimpia hetkiä.

Duolta on saatu odotettuja fiilistelyitä. Harva osasi odottaa silti Henrik Sedinin vastausta ikimuistoisimmista ketjukaverista. Hyökkääjä nosti yllättäen esille suomalaisnimi Tommi Santalan.

– Santala on kaveri, jonka kanssa pelasimme vain muutaman pelin, mutta nautin todella hänen kanssaan pelaamisesta, Henrik Sedin hehkutti toimittaja Daniel Wagnerin mukaan.

Santalan nimi yllättää varmasti. Kokenut suomalainen pelasi upean uran Euroopassa – NHL:ssä pelit jäivät silti 64 otteluun.

Vancouverissa Santala pelasi kaudella 2006-07 yhteensä 30 peliä tehoin 1+5. Rooli joukkueessa vaihteli tuon kauden ajan ääripäästä toiseen.

– Hän pelasi seurassa vain kasan pelejä ja hän oli usein roolissa, jossa peliaikaa ei tullut hirveästi. Mutta sitten hän sai mahdollisuuden meidän kanssamme – ja se oli todella hauskaa! Sedin kehui.

Santala lopetti uransa viime kauteen, kun 40-vuotias konkari palasi Suomeen HIFK:n riveissä. Ex-huippunimi ehti pelata uransa aikana myös neljät MM-kisat Leijonissa.