Kuluva kausi on ollut maailmanmestari Calle Järnkrokille vuoristoratamainen. Nashville Predators -hyökkääjä on painanut 49 pelissä tehot 12+15=27 (+2) ja nyt hän on enää kahdeksan pisteen päässä yhden runkosarjakauden piste-ennätyksestään.

Pelaajalla on ollut vastapainoksi myös vaikeaa, sillä Järnkrok pelästyi aiemmin pahasti erikoisia terveyshuoliaan. Asianmukainen lääkärintarkastus paljasti kuitenkin rauhoittavan viestin – kyseessä olikin rajuista oireista huolimatta vähemmän vakava sairaus.

– Minä kärsin vatsainfluenssasta. Pelasin niin pitkään, kunnes en enää yksinkertaisesti selviytynyt mistään. Menetin painostani yli kymmenen kiloa, olin heikkona, pelaaja kertoo ruotsalaiselle sanomalehti Expressenille.

– Alkuun ajattelin kyseessä olevan juurikin vatsaviruksen tai jonkun. Mutta sitten olin huolissani ja luulin, että kyseessä on jotakin vakavampaa.

Järnkrok on ollut askissa edellisen kerran viime kuussa.

– Mutta nyt olen alkanut tuntea oloni hiljalleen paremmaksi, joten olen voinut treenata jäällä viime päivinä. Olen valmis peleille jälleen.

Yksi epäkohta pelaajaa tosin leimaa, sillä hänen painonsa on pudonnut alkuvuodesta jopa kymmenen kiloa. Täydessä kunnossa hyökkääjä ei ole vielä toviin.

– Kyllä siihen aikaa vielä menee. Pahimmassa tapauksessa painoni oli vain 72-73 kiloa.

Ruotsalainen on pelannut taalajäillä 444 runkosarjan peliä pistein 78+98=176 (+44). Uran 54 pudotuspeliottelua ovat puolestaan tuonteet tehot 2+11=13 (-11).