Tuukka Rask jakanut vastuun Boston Bruinsin maalinsuulla – peluutus voi nousta isoon arvoon keväällä: ”Ei enää nuori poika”

© Kuva: Getty Images

Tuukka Rask pelaa jälleen vahvaa kautta Boston Bruinsin riveissä.

Bruins on pelannut tähän saakka erittäin väkevän runkosarjan ja on tukevasti itäisen konferenssin ykköspaikalla.

– Siellä on määrän lisäksi myös laatua ja tähtiä, joilla on vielä matkaa parasta ennen päivään. Boston on ollut monta vuotta kärkijoukkue. Se on niin kokenut porukka ja menestyneitä jätkiä. Ne tietää roolinsa ja mitä se menestyminen vaatii, toteaa entinen NHL-puolustaja Sami Helenius NHLSuomi-sivustolle.

Rapakon takana komean uran itsekin tehnyt Helenius tietää, miten tärkeä palanen maalivahti on joukkueen menestyksessä.

– Suomalaisena on pakko nostaa huikean varmoin ottein pelaava Tuukka Rask. Se tolppien väli on niin kriittinen paikka. Jos joukkueessa on ”ihan ok” veska, niin sillä ei mennä pitkälle pleijareissa tai edes päästä sinne.

32-vuotias Rask on jakanut tällä kaudella torjuntavastuun Jaroslav Halakin kanssa siten, että he ovat pelanneet otteluita vuorotahtiin.

– Tuukka ei ole enää nuori poika, joten häntä on vähän säästelty runkosarjassa. Se on selvää, että pudotuspeleissä Boston lähtee kairaamaan menestystä Tuukan avulla, Helenius toteaa.

Rask torjui voiton eilen Arizona Coyotesista. Tänään edessä on ottelu Detroitissa Red Wingsiä vastaan. Ottelu alkaa klo 19.30 Suomen aikaa ja on nähtävillä suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Kimmo Mäkinen