The Athletic -lehden sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun paljasti tammikuussa, että Los Angeles Kings etsii puolustaja Alec Martinezille uutta osoitetta NHL:ssä.

Nyt LeBrun on tullut oman spekulaationsa kanssa esiin, sillä kokenut toimittaja ehdottaa tuoreessa artikkelissaan, että Colorado Avalanche voisi olla Martinezin perässä.

– Kuten olen sanonut aikaisemminkin, Avalanchen täytyy harkita tarkkaan uuden puolustajan hankkimista, vaikka he eivät sellaista nyt älyttömästi tarvitsekaan. Kahden kuukauden mittainen pudotuspelitaistelu vaatii ainakin 9-10 puolustajaa. Pudotuspelit ovat todellinen taistelu. Kings yrittää vaihtaa Martinezia toisen kierroksen varausvuoroon ja kiekkolupaukseen, LeBrun kertoo.

LeBrun uskoo, että Avalanche laittaisi potentiaaliseen vaihtokauppaan toisen kierroksen varauksen (2021) lisäksi hyökkääjälupaus Sampo Rannan.

– Ranta on Avalanchen kesän 2018 kolmannen kierroksen varaus, joka edusti juuri Suomea alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. The Athletic -lehden kiekkolupauksiin perehtynyt asiantuntija Corey Pronman uskoo, että Rannan potentiaali on parhaimmillaan alempien ketjujen NHL-hyökkääjä. Hän kuitenkin pitää Rannan nopeudesta ja koosta, LeBrun pyörittelee.

Martinezin nykyinen neljän miljoonan dollarin palkan takaava sopimus päättyy kesällä 2021. 32-vuotias jenkkipakki on tehnyt tällä kaudella 35 ottelussa pisteet 1+7=8.