NHL:n tammikuulle mahtui monia yllätyksiä. Useat alkukauden kuumat nimet jäähtyivät vuoden vaihtumisen jälkeen, kun taas liigan eturivin tähdiksi nousi joukko uusia nimiä. Kasasimme floppikentällisen näistä tammikuun pahimmin flopanneista NHL-pelaajista.

Lue myös: Aleksanteri Suuri hallitsee jälleen! Tässä on NHL:n tammikuun tähdistökenttä

Maalivahti: Braden Holtby, Washington Capitals

Braden Holtby kuului vuosia NHL:n parhaimpien maalivahtien joukkoon. Tällä kaudella taso on ollut kaukana uran parhaista vuosista. Tammikuu oli Holtbylle erityisen synkkää aikaa. Hän pelasi kuusi ottelua ja keräsi niistä vain kaksi voittoa. Hänen torjuntaprosenttinsa oli 86,5 ja päästettyjen maalien keskiarvo 3,72.

Vasen puolustaja: Josh Morissey, Winnipeg Jets

Tammikuu oli vaikea koko Winnipeg Jetsille sekä joukkueen ykköspuolustaja Josh Morisseylle. Hän pelasi kuukauden aikana 12 ottelua tehoin 1+1=2. Hänen tehotilastonsakin jäi rumasti kahdeksan pykälää pakkasen puolelle.

Oikea puolustaja: Justin Faulk, St. Louis Blues

Justin Faulk oli vuosikausia Carolina Hurricanesin ykköspuolustaja. Täksi kaudeksi hän siirtyi St. Louis Bluesin riveihin, ja on pelannut uudessa joukkueessaankin kelvollisesti. Tammikuu oli kuitenkin Faulkille vaikea. Hän saalisti 11 ottelussa vain yhden maalin ja tehotilasto jäi kuusi pykälää miinukselle.

Justin Faulk hankittiin taas yhdeksi isäntämieheksi lisää St. Louisin peräpäähän. Kuva: Getty Images

Vasen laitahyökkääjä: Justin Abdelkader, Detroit Red Wings

Detroit Red Wingsin kausi on harvinaisen musta. Isot nimet ovat joukkueessa vähissä ja tontteja olisi tarjolla. Vaikka vastuuta on tullut, ei Justin Abdelkader ole saanut kauden aikana juuri mitään aikaan. Tammikuussa hyökkääjä jäi kiikaritehoille, ja tehotilasto kuusi astetta pakkaselle.

Keskushyökkääjä: William Karlsson, Vegas Golden Knights

William Karlsson ei pelannut tammikuussa kuin kuusi ottelua. Silti hänen tehotilastonsa ehti jäädä miinukselle kuuden asteen verran. Tehojakin joukkueensa kärkihyökkääjiin kuuluvalle Karlssonille kertyi vain yhden surullisen syöttöpisteen verran.

Oikea laitahyökkääjä: Alex Tuch, Vegas Golden Knights

Vegas Golden Knights kiinnitti Alex Tuchin pitkään jatkosopimukseen, joka oikeuttaa jenkkihyökkääjän 4,75 miljoonan vuosipalkkaan. Silti kalliista hyökkääjästä ei ollut ongelmissa olevalle Vegasille mitään apua tammikuun aikana. Hän keräsi kymmeneen otteluun yhden syöttöpisteen.