NHL:n tammikuulle mahtui monia yllätyksiä. Useat alkukauden kuumat nimet jäähtyivät vuoden vaihtumisen jälkeen, kun taas liigan eturivin tähdiksi nousi joukko uusia nimiä. Kasasimme tähdistökentällisen näistä tammikuun parhaista NHL-pelaajista.

Maalivahti: Elvis Merzlikins, Columbus Blue Jackets

Columbus Blue Jacketsin ykkösvahdiksi noussut Elvis Merzlikins on paljastunut todelliseksi timanttihankinnaksi. Latvialaisvahti oli hurjassa vireessä tammikuussa. Hän pelasi 10 ottelua torjuntaprosentilla 94,8 ja päästettyjen maalien keskiarvo oli niin ikään vakuuttava 1,72.

Vasen puolustaja: Roman Josi, Nashville Predators

Roman Josi on kärkiehdokas NHL:n parhaan puolustajan Norris Trophyn voittajaksi. Sveitsiläispakki on takonut läpi kauden kovaa tulosta, eikä tahti hidastunut tammikuussa. 12 otteluun Josi merkkautti 12 syöttöpistettä.

Oikea puolustaja: Alex Pietrangelo, St. Louis Blues

St. Louis Bluesin Alex Pietrangelo harvemmin on mukana keskusteluissa liigan parhaista puolustajista. Tammikuussa kanadalaispuolustaja erottui kuitenkin selvästi edukseen. Hän merkkautti 11 otteluun tehot 3+9=12 ja oli koko tammikuun tehokkain puolustaja.

Alex Pietrangelo pääsi nostelemaan Stanley Cupia viime kauden päätteeksi. Kuva: Getty Images

Vasen laitahyökkääjä: Aleksandr Ovetshkin, Washington Capitals

Tammikuussa eniten otsikkotilaa saanut NHL-tähti oli ehdottomasti Aleksandr Ovetshkin ja hyvästä syystä. Venäläistykin maalitahti oli täysin posketon. Hän iski kymmenessä ottelussa 13 maalia ja syöttöpisteitäkin kertyi kaksi kipaletta.

Keskushyökkääjä: Leon Draisaitl, Edmonton Oilers

Edmonton Oilersin kausi on ollut jatkuvaa vuoristorataa, mutta yksi asia ei ole missään muuttunut. Connor McDavid ja Leon Draisaitl mättävät hurjia tehoja kuukaudesta toiseen. Tammikuussa Draisaitl näytti kyntensä ja iski yhdeksään otteluun tehot 6+11=17.

Oikea laitahyökkääjä: Nikita Kutsherov, Tampa Bay Lightning

Nikita Kutsherov marssi viime kaudella sensaatiomaiseen pistepörssin voittoon. Tällä kaudella tehorintamalla on kuitenkin ollut hiljaisempaa. Tammikuussa Kutsherov näytti viimein heräämisen merkkejä. Hän iski 13 ottelussa tehot 10+9=19.