San Jose Sharksissa hermoja kiristävä Erik Karlsson vastasi kritiikkiin – pystyi NHL:ssä huikeaan temppuun

San Jose Sharksin pakki Erik Karlsson on osoittautunut melkoisen ristiriitaiseksi hyypiöksi NHL:ssä. Parhaimmillaan hän on timanttisen kova tehopakki ja huonoimmillaan kuin haamu vain.

Joukkuekin kyntää syvällä pudotuspelipaikkojen ulkopuolella, eikä San Joselle ole luvassa helpotusta edes NHL:n varauslotosta. Joukkuehan kauppasi pois ensi kesän ykkösvarauksensa vaihdossa juurikin Karlssoniin. Ensimmäistä kertaa vuosiin San Josella olisi ollut erinomaiset mahdollisuudet saada top 3 -varausvuoro.

Sharksin GM Doug Wilson olisi pohjoisamerikkalaisten lähteiden mukaan nyt valmis korjaamaan aiemman virheensä. Hän aikoo epätoivoisesti hankkia seuralle ensimmäisen kierroksen varausvuoron ensi kesäksi, jotta joukkueen uudelleenrakennus voisi alkaa.

Brent Burnsista ja Karlssonista maksettaisiin nykyiselläänkin kovia hintoja. Lisäksi joukkueesta löytyy useita lupaavia nuoria hyökkääjiä. Karlssonista maksaminen ei suinkaan olisi täysin turhaa, sillä pelaaja ylsi tiistaiyönä NHL:ssä melkoisen kovaan temppuun.

Siellä sun täällä moitteita löperöstä puolustamisestaan saanut ruotsalainen nosti uransa pistesaldon 730 runkosarjapelissä lukemiin 134+466=600 syötettyään Anaheim Ducksista irronneessa 4-2-voitossa yhden maalin.

Karlssonin pistetahti on ollut taalajäillä riippakiven maineesta huolimatta luokkaa huikea, sillä hän rikkoi kyseisen rajan kautta aikain 11:nneksi nopeimpana pakkina.

Nopeimmin rajaan pystyi aikanaan Bobby Orr ainoastaan 461 pelissä kausina 1966-73.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!