Lähes parinkymmenen vuoden ajan NHL:n takuuvarmoihin kestomenestyjiin varsinkin runkosarjassa lukeutuneen San Jose Sharksin meno on sakannut pahasti kuluvalla kaudella.

Vielä muutama vuosi sitten taalaliigan suurimpiin mestarisuosikeihin lukeutunut seura on pudonnut tällä kaudella kauas kärkijoukkueiden vauhdista ollen parhaillaan jo kahdeksan pisteen päässä lännen viimeisestä villi kortti -paikasta. Mikäli tahti ei nykyisestä parane, uskotaan Sharksin GM Doug Wilsonin päätyvän kauppaamaan ainakin osan pelaajistaan NHL:n siirtotakarajalla.

The Fourth Period kertoo seurajohdon aikovan pitää yhä tärkeimmän ydinrunkonsa kasassa, joskin ainakin kolmen pelaajan uskotaan olevan tällä hetkellä kauppahuhujen kohteena. Näihin lukeutuisivat sivuston mukaan ainakin kakkosmaalivahti Aaron Dell, puolustaja Brenden Dillon sekä hyökkääjä Melker Karlsson.

Pelaajasiirtojen todennäköisyys lienee kurssin säilyessä nyt nähdyn kaltaisena suuri, sen myöntää myös joukkueen peräsimessä tällä hetkellä tilapäisen päävalmentajan pestillä toimiva Bob Boughner.

– Valmennuksellisessa mielessä meillä on kasassa joitain todella hyviä palasia. Toisaalta tiedostamme myös sen, että kyse on loppujen lopuksi bisneksestä, päävalmentaja kertoo The Mercury Newsille antamassaan haastattelussa.

GM Wilsonin uskotaan harkitsevan pelaajasiirtoja viimeistään siinä vaiheessa, jos joukkue ei onnistu nostamaan itseään takaisin pudotuspelikamppailuun helmikuun vaihteeseen mentäessä.