”Ei mennyt kuin elokuvissa”, saattavat tuumata Anaheim Ducksin pelaajat yön St. Louis Blues -pelin tauottua. Ducks taipui viime kesän Stanley Cup -mestarille luvuin 1-4 häviten esimerkiksi laukaukset 21-34.

Viime aikoina syvälle vajonnut joukkue ”kruunasi” vieraspelinsä kurjuuden käsittämättömään kohellukseen sen loppuhetkillä. Bluesin Ivan Barbashev sai iskeä käytännössä ilmaisen maalin päätöserän puolivälissä tällaisella tavalla.

Esa Pirnes

@essipir12
Tule tästä, eikö mä menen ensin, no mene sä, eikö... 😂#nhlfi #yhteistyö

– Tule tästä, eikö mä menen ensin, no mene sä, eikö… jääkiekkoilijana aikoinaan tutuksi tullut Esa Pirnes virnuili Twitter-tilillään.

Jos Hampus Lindholmin ja John Gibsonin koheltamista pitäisi kuvailla esimerkiksi yhdellä GIF-animaatiolla, sopisi tähän kuin nenä päähän ”facepalm” -sanahaulla tulevat pätkät.

Ducksin kotisivuillakin manattiin kyseistä sohlaamista ja tuo tapaus kuvastaa joukkuetta tällä hetkellä varsin osuvasti. Mikään ei toimi.

– Turhauttavaa, Ducks-hyökkääjä Devin Shore tiivisti.

Anaheimin leirissä tuskin naurattaa oikeastaan mikään nyt.

– Teimme virheitä viiden miehen voimin, ammuimme itseämme jalkaan. He saivat meidät maksamaan kovaa hintaa, pelaaja jatkoi.

Joukkue on hävinnyt neljästi putkeen, ja se on jokaisessa kuntopuntarivertailussa (viidestä ottelusta 30:een viiden välein) vertailussa viimeisenä koko lännessä. Samalla sijalla se on myös sarjataulukossa. Viimeiseen pudotuspelipaikkaan on matkaa jo 14 pinnaa.