Tässä on NHL:n kuumin joukkue: ”Löytyy vielä se yksi vaihde”

© Kuva: Getty Images

Stanley Cupin kaudella 2017-2018 voittanut Washington Capitals hamuaa takaisin pokaalikantaan.

Capitalsin viime kausi päättyi katastrofaalisesti heti pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, kun Carolina Hurricanes passitti mestarit ennenaikaiselle kesälomalle.

– Ymmärrettävää, että mestaruuden jälkeen tulee niin sanottu ulospuhallus. Se on luonnollinen ilmiö ja sitä tapahtuu paljon, toteaa NHLSuomi-sivustolle komean uran itsekin rapakon takana tehnyt Ossi Väänänen.

Tälle kaudelle joukkue lähti kiillottamaan ryvettynyttä kilpeään ja on sen tehnytkin. Capitals on kerännyt runkosarjassa eniten pisteitä ja pitää hallussaan itäisen konferenssin ykköspaikkaa.

– Washington on ollut jo kauan timanttisen kova runkosarjassa. Todd Reirden on saanut joukkueen hyvään iskuun. Joukkue on hyvin rakennettu, ladattu täyteen taitoa ja siellä on hienoja profiilipelaajia. Washingtonilla on kyky, jonka todistivat eritoten mestaruusvuonna, kun panokset on pöydässä, löytyy vielä se yksi vaihde, Väänänen toteaa.

Sunnuntaina Washingtoniin vierailulle saapuu rankkaa vieraskiertuetta läpi porhaltava San Jose Sharks. Haiden kausi ei ole mennyt odotusten mukaan ja pudotuspelipaikka on jäämässä haaveeksi.

Washington Capitals – San Jose Sharks sunnuntaina klo 19.30. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Studiossa Väänänen ja kumppanit aloittavat ennakoinnin klo 19.00.

Kimmo Mäkinen