Onko tämä kausi Boston Bruinsin? – Asiantuntija: ”Voivat aina nojata Raskiin”

Boston Bruins on kaudesta toiseen vahva ehdokas Stanley Cupin voittajaksi, mutta pokaalia ei ole päästy nostelemaan Bostonissa vuosiin.

Boston Bruins porhaltaa yhdeksän pelin pisteputkessa, mutta kahdessa viime ottelussa se on joutunut taipumaan tappioon jatkoajalla ja voittolaukauskilpailussa. New Jersey Devils oli kotonaan vahvempi rankkareissa ja voitti 3-2. Viime kierroksella Boston koki kotitappion jatkoajalla Columbus Blue Jacketsille maalein 2-1.

Tuukka Rask pelaa Bostonin maalilla väkevää kautta. Rask on pysäyttänyt kiekkoja 92,3 prosentin tarkkuudella.

Boston eteni viime kaudella finaaliin ja lähti ennakkosuosikkina St. Louis Bluesia vastaan. Bruinsille jäi kuitenkin luu käteen, kun Blues vei Stanley Cupin voitoin 4-3.

Onko nyt Bruinsin vuoro, entinen NHL-ammattilainen Ossi Väänänen?

– Onko nyt Boston vuosi? No Pastrnak on hurjassa vireessä ja ne voivat aina nojata Raskiin, joka on kaikissa liemissä keitetty. Kun paineet kasvaa, niin virheet näkyy. Materiaali heillä on huippuhyvä ja Boston on joka vuosi tenderi, mutta onko nyt Bostonin vuosi, sitä ei kukaan pysty sanomaan, Väänänen toteaa NHLSuomi-sivustolle.

Boston kohtaa lauantaina Edmontonin, joka ei ole kyennyt tekemään tulosta, vaikka sen riveissä pelaa NHL:n pistepörssin ykkösmiehet.

– Siellä on nyt nähty, miten paljon joukkueen menestys nojaa tähtiin. Vähänkin, kun laskee tehot, niin se näkyy heti tuloksissa. Kausi on raadollinen ja vaikka olet mikä supermies, niin jatkuvalla kuormituksella se alkaa painaa jaloissa, Väänänen toteaa.

– Itse löisin vedon Bostonin puolesta, mutta samalla hengenvedolla pitää sanoa, että Edmontonilla on ihmemiehiä ja jos he ovat pelipäällä, niin pystyvät kääntämään pelin kuin pelin, Väänänen hymähtää.

Boston Bruins – Edmonton Oilers lauantaina klo 20.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Kimmo Mäkinen