Miksi Columbus Blue Jackets menestyy? – Ossi Väänänen muistelee omaa peliuraa: ”Pelasin mielummin nimekästä nippua vastaa”

© Kuva: Getty Images

Jarmo Kekäläisen johtama Columbus Blue Jackets porhaltaa peräti 12 ottelun pisteputkessa.

Blue Jackets on pelannut viime aikoina väkevästi ja jahtaa pudotuspelipaikkaa ollen itäisessä konferenssissa tällä hetkellä sijalla 10. Joukkueen meno ei hyytynyt erinomaisesti pelanneen maalivahti Joonas Korpisalon loukkaantumiseenkaan, kun viisi ottelua putkeen voittanut Blue Jackets käänsi kahden pelin tappiosarjan taas voittojen putkeksi.

Columbus on tällä hetkellä yksi liigan kuumimmista joukkueista. Se on kerännyt pisteitä 12 ottelussa perättäin. Viime kierroksella se kaatoi viime kauden finalistijoukkue Bruinsin tämän kotipesässä Bostonissa.

– Minun käsitykseni joukkueesta on se, että se tulee joka ilta pelaamaan. Se lähtee joka peliin tekemään enemmän töitä kuin vastustaja. Moni muukin tätä mantraa toistelee, mutta Columbus sitä toteuttaa ilta toisensa jälkeen. Siellä koutsi pitää jokaisen pelaajan vastuullisena, oli mikä nimi selässä tahansa ja siksi se on yhtenäinen joukkue, toteaa entinen NHL-ammattilainen Ossi Väänänen NHLSuomi-sivustolle.

– Omalta uralta tulee mieleen, että paljon mieluummin pelasin jotain nimekästä nippua vastaan, jonka tähdet ei aina joka ilta jaksaneet ”ilmestyä töihin”, kuin tuollaista työteliästä porukkaa vastaan, Väänänen toteaa.

Lauantaina Columbuksen pisteputken jatko näyttää melko varmalle, kun vierailulle saapuu läntisen konferenssin häntäpään joukkue San Jose Sharks.

Columbus Blue Jackets – San Jose Sharks lauantaina klo 20.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Kimmo Mäkinen