Toukokuun maailmanmestari Oliwer Kaski on näyttänyt sen, että joskus pelkkä joukkueen vaihtaminen voi käytännössä pelastaa pelaajan uran – tai ainakin kääntää sen oikeaan suuntaan. Pakki on todistanut sen vieläpä kahdesti.

Esimerkiksi kaudella 2017-18 Kaski iski liigajoukkue HIFK:n paidassa runkosarjaan suhteellisen vaatimattomat tehot 9+7=16 ja päälle 13 pudotuspeliottelussa pinnat 3+4=7, mutta seuraavalla kaudella ropisi 100 kilometriä pohjoisemmassa urakalla.

Pelicansissa Kaski viimeisteli huikeat pisteet 19+32=51 ja pudotuspeleissä päälle saldon 2+2=4. Sesongin loppu oli historiaa, kun se toi pelaajalle maailmanmestaruuden ja sopimuksen Detroit Red Wingsiin.

Varaamaton Kaski ei pelannut tuossa porukassa yhtään NHL-ottelua, vaan pakki luuti AHL:ssä Grand Rapids Griffinsin paidassa 19 pelissä viimeistellen saldon 2+3=5 (-8).

Tuolta kultapakki lähti äskettäin, kun organisaatio vaihtui Carolina Hurricanesiin. Sen farmijoukkue Charlotte Checkersissä Kaski on sivaltanut nyt kuudessa pelissä tehot 2+2=4. Tehotilastokin on nyt eri maata +4.

Edellisen kerran maailmanmestari maalasi Suomen aikaa myöhään maanantai-iltana Cleveland Monstersin reppuun yhden kerran 3-1-voitossa. Osuma oli vieläpä voittomaali pelaajalta, joka valittiin komeasti koitoksen ykköstähdeksi!