Washington Capitals-tykki Aleksandr Ovethskin toistaa viimevuotisen temppunsa ja jättäytyy jälleen sivuun NHL:n vuotuisesta tähdistöottelusta.

34-vuotias Ovetshkin valittiin kannattajien äänestyksessä Metropolitan-divisioonan kapteeniksi, mutta vetoaa tarvitsevansa nyt lepoa.

– Se on vaikea päätös, mutta minun on kuunneltava kehoani ja valmistaudúttava loppukauteen. Minun on oltava terve ja keskityttävä nyt eri asioihin, Ovetshkin toteaa NHL:n virallisella nettisivulla.

”Ovi” joutuu ratkaisunsa seurauksena pelikieltoon, jonka hän kärsii joko 18.tammikuuta pelattavassa New York Islanders-ottelussa tai 27. tammikuuta Montreal Canadiensia vastaan.

Capitalsin päävalmentaja Todd Reirden ymmärtää tähtensä ratkaisun.

– Hän tietää olevansa jo 34 ja juuri nyt oikea ratkaisu on olla menemättä tapahtumaan. Hänen täytyy levätä ja valmistautua siihen mitä todella haluaa, eli uuteen yritykseen Stanley Cupin voittamiseksi. Sen vuoksi hän nykyään pelaa . Hän on jo ollut seitsemän-kahdeksan kertaa tähdistöottelussa, Reirden painottaa.

Tähdistöottelu pelataan tällä kaudella 25.tammikuuta St. Louisissa.

Tällä kaudella 23 maalia takonut Ovetshkin on pelannut 15 kauden mittaisella NHL-urallaan peräti seitsemässä tähdistöottelussa. Aktiivipelaajista enemmän All-Star-esiintymisiä on vain Chicago Blackhawksin Patrick Kanella (8).