Asiantuntija latoo tylyt faktat pöytään Kaapo Kakosta: ”Se on raaka maailma”

© Kuva: Getty Images

Suurin odotuksin kauteen New York Rangersin riveissä lähteneen Kaapo Kakon kausi on ollut pettymys.

Kesän kakkosvaraus Kaapo Kakko on päässyt kauden mittaan pelaamaan ja näyttämään osaamistaan ykkös- ja kakkosketjuissa sekä pelaamaan ylivoimaa. Tehojen ollessa vaisuja on Kakko pudonnut hiljalleen nelosketjuun pelaamaan sen vähän ajan minkä valmentaja suo.

– Kuiva kausi päällä. Se on raaka maailma. Seurat roolittaa siten, että kaksi ensimmäistä kenttää tekee pisteitä, loput rouhii. Jos ei tee kärkiketjuissa tulosta, tulee toinen kaveri tilalle. Niin se hierarkia siellä toimii, ja se on hyvä nuoren miehen oppia. Se kasvattaa NHL-maailmaan, sanoo entinen NHL-ammattilainen Sami Helenius NHLSuomi-sivustolle.

Kakko pelaa nelosketjussa yhdessä Brett Howdenin kanssa. Hän on myös  ykköskierroksen varaus kesältä 2016.

– Rangersillakin on siellä kovia jätkiä ja odotukset ovat kovat joka ilta. Ei se Howdenkaan ole loistanut. Niin se hierarkia-asetelma tippuu nopeastikin, jos ei tule tulosta, vaikka olet millainen superstara. Tarpeeksi pitkä kuiva jakso, niin sitä löytää itsensä farmista, Helenius tietää.

– Onhan noita esimerkkejä pelaajista, jotka ovat dominoineet Euroopassa, mutta NHL:ssä eivät ole saaneet mitään aikaan. Se on aivan eri maailma. Kyllä näytöt pitää olla illasta toiseen kovia, jos kärkiketjuissa haluaa pelata. Ykkös- ja kakkosketjuissa pitää tehdä tulosta, Helenius naulaa.

NY Rangers – Anaheim Ducks sunnuntaina klo 19.30. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssä.

Kimmo Mäkinen