Buffalo Sabresin supertähti Jack Eichel on ollut viime aikoina NHL:ssä aivan omaa luokkaansa.

23-vuotias jenkkihyökkääjä viilettää parhaillaan mykistävässä 17 ottelun pisteputkessa, jonka aikana on syntynyt peräti 16 maalia ja 31 tehopistettä.

Marraskuun 16. päivä alkanutta tehojaksoa edeltää mielenkiintoinen tarina.

Sabresissa Eichelin kanssa vuosia sitten pelannut konkarihyökkääjä Matt Moulson oli tehnyt havainnon entisen kämppiksensä ja pelitoverinsa pelaamisesta, ja laittanut siitä viestiä juuri ennen marraskuun 16. päivä pelattua Ottawa Senators -kamppailua.

– Sanoin Jackille, että: ”ammu useammin”- sitten se jätkä iski seuraavassa pelissä neljä maalia. Joten otan kunnian tästä, vaikka en sitä ansaitsekaan, AHL-seura Hershey Bearsia edustava hyökkääjä paljasti The Athletic -lehdelle.

– Se oli vain pieni asia, jonka huomasin. Tietysti Victor Olofsson on myös uskomaton laukoja. Mutta välillä huomasin, että Jack yritti liikaa hakea Olofssonia, jonka takia kukaan kunnioittanut hänen laukaustaan, vaikka hänellä kiistatta TOP-3 -laukaus koko NHL:ssä tai jopa koko maailmassa. Joten lähetin hänelle pienen viestin siitä, koska vastustajat eivät kunnioittaneet sitä laukausta, vaan odottivat syöttöä, 36-vuotias Moulson jatkoi.

Eichelin tilastot Moulsonin vinkin jälkeen puhuvat puolestaan. Sabres-supertähden 17 ottelun pisteputken aikana tehdystä 16 maalista, jopa 14 on syntynyt tasakentällisiä sekä näistä kolme ovat voittomaaleja.

Eichel laukoi ennen pisteputkeaan keskimäärin 3,39 kertaa ottelua kohden, kun taas tehojakson aikana hän on ampunut 3,94 kertaa ottelua kohden.

– Olen varma, että hän on ajatellut tuota itsekin, joten en tiedä oliko minusta mitään apua. Hän pelaa tällä hetkellä hurjalla itseluottamuksella, ja hän näyttää olevansa juuri se supertähti, jota me odotamme häneltä, Moulson ylisti.