Toukokuussa jääkiekon maailmanmestaruutta juhlinut maalivahti Kevin Lankinen joutui Suomen aikaa keskiviikkoyönä aivan hirvittävään kiekkosateeseen AHL:ssä pelaavan Rockford IceHogsin maalilla.

Viime keväänä Slovakiassa pelattujen MM-kisojen pudotuspeleissä Ruotsin, Venäjän ja Kanadan tyhjin käsin jättänyt Lankinen otti ällistyttävät 55 koppia tylyttäen Eeli Tolvasta, Miikka Salomäkeä ja muita Milwaukee Admirals -pelaajia.

Suomalaiskassaria kohti tulleet kudit kirjattiin tilastoihin erittäin lukemin 19, 12 ja 25. Päätöserässä Lankinen joutui venymään pikkumustan eteen siis häkellyttävästi yli kerran per minuutti. Lankisen edustama joukkue voitti farmiliigan ottelun kaiken kruunuksi jatkoajalla luvuin 2-1. Milwaukee iski ainoan maalinsa päätöserän puolen välin jälkeen.

Uskomattoman torjuntamäärän ottanut Lankinen oli pelissä itseoikeutetusti ykköstähti. Salomäen kuti jäi kultavahtiin kuudesti ja Tolvasen tykki viidesti. Jotain Lankisen käsittämättömästä torjuntamäärästä kertoo se, että Admiralsilta ilman kuteja jäi vain vasen laitahyökkääjä Rem Pitlick.

Admiralsin suomalaispelaajat kuuluivat joukkueen eniten laukoneiden joukkoon, sillä viiteen tai kuuteen laukaukseen pystyi vain kourallinen pelaajia.

Rockford IceHogs

@goicehogs
Congratulations to Kevin Lankinen on setting Rockford's AHL record for most saves in a single game with 55 saves tonight!

@KLankinen's 55 saves surpass the previous mark of 49 set by Kent Simpson and matched by Michael Leighton.

Info⤵️
bit.ly/2Ea0fCY
icehogs.com

Rockford IceHogs | Lankinen Sets Rockford’s AHL Save Record with 55…

The official website of the Rockford IceHogs. See the latest news, scores, stats and get tickets to every IceHogs home game.

Lisäksi huima fakta on sekin, että Lankisen torjuntamäärä 55 on Rockfordin uusi seuraennätys. Aiemmin sitä pitivät hallussaan uransa jo lopettaneet Kent Simpson ja Michael Leighton. He ottivat 49 koppia San Antonio Rampagea ja Texas Starsia vastaan lokakuussa 2013 ja joulukuussa 2015. Kultavahti nousi siis omille kymmenluvuilleen.