NHL:n itäisen konferenssin kärkijoukkueisiin lukeutuva Philadelphia Flyers kohtaa samaisen konferenssin häntäpäässä majailevan Ottawa Senatorsin lauantai-iltana.

Philadelphiassa ei täysverisiä suomalaisia pelaa, mutta yksi amerikansuomalainen kylläkin. Puolustaja Matt Niskasen isovanhemmat muuttivat Amerikkaan Suomesta. 33-vuotias Niskanen on pelannut mittavan uran NHL:ssä edustaen Dallas Starsia, Pittsburgh Penguinsia, Washington Capitalsia – jossa voitti Stanley Cupin – ja pelaa nyt ensimmäistä kauttaan Flyersissa.

Flyers pelasi väkevän seitsemän pelin pisteputken sarjan häviten vain yhden ottelun rankkareilla Flamesille. Viisi peliä se voitti putkeen, kunnes Arizona Coyotes haki 3-1-voiton Philadelphiasta.

– Kokonaisuutena ihan hyvä peli. Oltaisiin voitu luoda enemmän laatupaikkoja. Meillä oli hyvä putki, tämä pitää vain ohittaa ja luoda uusi putki, Niskanen totesi medialle Flyersin pukukopissa ottelun päätyttyä.

Flyersillä on ollut monesti vaikeuksia pelinsä kokoamisen kanssa voittoputkien päätyttyä. Niskanen ei ole menneistä tilastoista huolissaan, vaan lähtee Senators-otteluun luottavaisena.

– Se on mentaalipuolen asioita. Ei pidä tätä tulosta kuitenkaan ylianalysoida, kyseessä on kuitenkin vain yksi tappio. Paria asiaa parannetaan lauantaille. Ollaan luottavaisia, sillä ollaan pelattu hyvää kiekkoa, Niskanen toteaa.

Flyers lähtee selkeänä ennakkosuosikkina kotipeliinsä Senatorsia vastaan. Vieraiden kuuden viime pelin saldo on viisi tappiota ja yksi voitto.

Philadelphia Flyers–Ottawa Senators lauantaina klo 20.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.