NY Rangersin huippuvireen takana velmuileva venäläistähti – asiantuntija: ”Tuollaisia velikultia tarvitaan”

© Kuva: Getty Images

New York Rangers on pelannut vahvan syksyn, vaikka joukkueen ykköstähti Mika Zibanejad on ollut sivussa loukkaantumisen takia.

Zibanejad oli sivussa 13 ottelua yläraajavamman takia. Se ei kuitenkaan näkynyt odotettuna notkahduksena Rangersin tuloksissa.

– Johtaja, ylivoiman moottori Zibanejad oli poissa pitkän pätkän. Nuoret sentterit ottivat sillä aikaa isoa roolia ja täyttivät isoja saappaita. Hyvin täyttivätkin. Jos muistan oikein, olikohan joukkueen saldo hänen poissaolonsa aikana 8-4-1, toteaa NHLSuomi-sivustolle entinen NHL-peluri ja nykyisin Viasatin kiekkoasiantuntijana toimiva Ossi Väänänen.

Zibanejadin poissa ollessa Rangersin tuore hankinta Artemi Panarin on kantanut entistä enemmän kortta kekoon. 23 ottelussa hän on takonut tehot 12+20=32. Tehojen ohella tämä velmuileva venäläispeluri tuo joukkueeseen paljon muutakin.

– Panarin on ollut erityisen positiivinen hankinta Rangersille. Hän tuo pelillisesti kentälle yllätyksellisyyttä ja huipputaitoa. Hän kuuluu siihen pelaajien harvalukuiseen eliittiryhmään, joka pystyy omalla panoksellaan kääntämään otteluiden suunnan. Tehojen ohella hän tekee myös puolustussuuntaan hommia. Lisäksi persoona, jonka hän tuo koppiin, on tärkeä. NHL:n kausi on pitkä ja raadollinen. Tuollaisia velikultia tarvitaan pitämään ilmapiiri kevyenä, Väänänen tietää kokemuksesta.

Perjantai-iltana velmuilevien velikultien haaste on kova, kun vastaan asettuu huippuvireinen Tuukka Rask ja Boston Bruins.

Boston Bruins – New York Rangers perjantaina klo 20.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Kimmo Mäkinen