Toronto Maple Leafsiin vuoden 2017 varaustilaisuudessa toisella kierroksella (59.) poimittu suomalaispuolustaja Eemeli Räsänen alkaa näyttämään päivä päivältä epäonnistuneemmalta valinnalta.

21-vuotiaan Räsäsen ura on lähtenyt harmittavaan syöksylaskuun, kun onnistumisia ei tullut Jokereissa tai edes Mestiksessä Kiekko-Vantaan riveissä.

Kakku sai kirpeän kirsikkansa maanantaina, kun Jokerit tiedotti lähettäneensä kaksimetrisen puolustajajätin Tanskan pääsarjaa pelaavan Frederikshavnin joukkueeseen.

Tiputus KHL:stä Tanskan sarjaan on kova, joten Räsäsen mahdollisesta NHL-urasta on turha puhua kovinkaan realistisesti, ainakaan hetkeen.

The Athletic -lehden kiekkolupauksiin perehtynyt asiantuntija Scott Wheeler näkee yhden syyn Räsäsen lupaavan uran hyytymiseen.

– Räsäsen ei olisi koskaan pitänyt lähteä OHL:stä. Tämä hänen kehityksensä tyssääminen oli täysin arvattavissa, Wheeler latasi Twitterissä.

Räsänen kiekkoili kausilla 2016-17 ja 2017-18 OHL:ssä Kingston Frontenacsin riveissä. Hän toimi jälkimmäisellä kaudellaan seuran varakapteenina.

LUE MYÖS: Toronto Maple Leafsin suomalainen NHL-huippuvaraus näyttää jo flopilta – ura sai yllättävän käänteen