Edmonton Oilersissa järjettömissä liekeissä oleva tähtihyökkääjä Connor McDavid takoo taalajäillä pisteitä ilmiömäiseen tahtiin. Öljypaidat ovat takoneet tällä kaudella 76 häkkiä, ja kanadalaisen pistesaldo on häikäisevä 15+28=43. Edellä koko NHL:n pörssissä on vain joukkuekaveri Leon Draisaitl.

Jos on vire ollut huima koko kauden, niin lähiakoina Edmontonin voimavaran tehoilu onkin ollut sitten jotain käsittämätöntä. Kun 22-vuotias sentteri latoi keskiviikkoyönä 5-2-voitossa San Jose Sharksia vastaan pisteet 1+2=3, iski kanadalainen jo kolmannessa pelissä peräkkäin vähintään kolme pinnaa.

Aiemmin Dallas Starsia vastaan McDavid napsi kolme syöttöpistettä ja sitä ennen Colorado Avalanchea vastaan hän takoi järjettömät tehot 3+3=6. Vähintään kolme pistettä kolmessa peräkkäisessä ottelussa on Oilersin seurahistorian mittapuulla luokkaa historiallinen – luonnollisesti.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Connor McDavid recorded his third consecutive game with at least three points. The last @EdmontonOilers player to do so was Mark Messier from Jan 25-30, 1990 (4-7—11). #NHLStats

Edellisen kerran samaan on pystynyt legendaarinen Mark Messier tammikuun 1990 lopussa. NHL:ssä kautta aikain kolmanneksi eniten pinnoja latonut kanadalainen kiskoi noiden pelien aikana tehot 4+7=11. McDavidilla on kasassa nykyisen putken aikana yksi syöttöpiste enemmän.