Ilja Kovaltshukin nimi on pyörinyt jo hetken aikaa siirtohuhuissa, sillä hän on ajautunut vaikeaan tilanteeseen Los Angeles Kingsissä.

36-vuotias venäläishyökkääjä ei ole pystynyt nousemaan Kingsissä sellaiseen rooliin, jota häneltä odotettiin. Tälläkin kaudella Kovaltshuk on iskenyt 17 ottelussa ainoastaan tehopisteet 3+6=9. Tämän myötä hyökkääjä on hyllytetty pelaavasta kokoonpanosta – ja miestä on alettu viemään huhuissa muualle.

Yksi kiinnostunut seura löytyykin KHL:stä.

– Jos Kovaltshuk sopii konseptiimme, niin tulemme keskustelemaan. Päävalmentaja Bob Hartley tuntee hänet Atlantan ajoilta, ja tietää hänen vahvuudet ja heikkoudet. Uskon, että jos Kovaltshuk olisi Omskissa, niin hän ei ole olisi tarpeeton. Mutta emme voi tietää, miten tarina tulee päättymään Kingsin kanssa, Omskin presidentti Maxim Sushinsky kommentoi venäläiselle Allhockey.ru:lle.

Kokeneella venäläishyökkääjällä on tällä hetkellä NHL-sopimus, joka kattaisi vielä myös ensi kauden. On kuitenkin enemmän tai vähemmän todennäköistä, että maisema tulee vaihtumaan ennen tätä.