Kanadalaismedia kommentoi Boston Bruinsin ex-valmentajan rasismikohua – tuomitsi NHL-moottoriturvan käytöksen

© Kuva: Getty Images

Sportsnet pahoitteli sosiaalisessa mediassa kommentaattorinsa Don Cherryn launtaista avautumista maahanmuuttajista.

Uutisoimme aiemmin entisen Boston Bruinsin päävalmentajan herättäneen kohua saarnallaan mielestään kiittämättömistä kanadalaisista maahanmuuttajista Hockey Night In Canada -televisio-ohjelman suorassa lähetyksessä.

NHL-konkari Don Cherryltä erikoinen avautuminen maahanmuuttajista – joutui somemyrskyn silmään

Kiekkokansa pahoitti kovasti mielensä Cherryn lausunnoista, jotka tuomittiin rasistisiksi ja vihamielisiksi.

Somemyräkkä ehti yltyä niin rankaksi, ettei Cherryn työnantaja Sportsnet voinut välttyä kohun kommentoinnilta. Kuten arvata saattoi, kanadalaismedia pyysi anteeksi 85-vuotiaan kiekkokonkarin käytöstä.

– Donin syrjivät kommentit ovat loukkaavia, eivätkä ne kuvasta arvojamme ja sitä, minkä puolesta toimimme televisioyhtiönä. Olemme puhuneet Donille tilanteen vakavuudesta ja pyydämme syvästi anteeksi hänen lausuntojaan, Sportsnetin pääjohtaja Bart Yabsley sanoi kanavan tiedotteessa.