Jatkuutko Edmontonin maaginen lento NHL:ssä? Asiantuntija huolissaan: ”Turhan ohut tulostekokärki”

© Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguins ja Edmonton Oilers iskevät yhteen lauantaina PPG Paints Arenalla.

Kotijoukkue Pittsburgh pelasi väkevän lokakuun puolivälin pelaten viiden ottelun voittoputken. Sen jälkeen Penguinsilla tuli pieni ylämäki ja siihen hyytyminen eteen kolmen tappion myötä.

Se heikko hetki jäi kuitenkin nopeasti taakse ja kahdessa viime pelissä Penguins on esiintynyt taas todella väkevästi. Dallas Stars kaatui Texasissa maalein 3-0 ja kotipesässään Penguins nuiji edellisessä pelissä Philadelphia Flyersin peräti 7-1. Vähemmän yllättäen Pittsburghin paras pistemies on ollut Sidney Crosby teholukemin 5+12=17.

Edmontonin öljymiesten tekeminen on ollut myös väkevää. Se avasi kautensa viiden pelin voittoputkella ja kahdeksasta ensimmäisestä pelistä se voitti seitsemän. Sen jälkeen alkuhuuma laantui ja pitkän kauden raskas arki iski päin kasvoja.

Koko sesonkia ei voi edetä voitosta voittoon. Viimeisessä kuudessa pelissä Oilers on saanut vain yhden täyden kolmen pisteen potin. Se tuli juuri viime kierroksella Columbus Blue Jacketsin kotipesästä 4-1-voitolla.

– Edmontonin ongelma pitkässä juoksussa on turhan ohut tulostekokärki. Siellä on kaksi kenttää, ei ihan sitäkään kärkitason hyökkääjiä. Viime kaudella puolustuspää vuoti tosi pahasti. Kävin katsomassa paikan päällä useamman ottelun, siinä puolustamisessa ei ollut organisointia ja se oli ajoittain surkuhupaisaa katsoa, Viasatin nykyinen kiekkoasiantuntija Esa Pirnes toteaa NHLSuomi-sivustolle.

Viime kaudella myös joukkueen suomalaisvahti Mikko Koskinen joutui kritiikin kohteeksi. Pirnes muistuttaa, että ongelmat olivat monesti muualla.

– Veskarit joutui aivan mahdottomiin tilanteisiin jatkuvasti, ihan sama kuka siellä olisi ollut maalin suulla. Veskarin on aika vaikea pitää joukkuetta pystyssä, jos on koko ajan runkotulessa. Kokonaisuudessa ovat puolustaneet tällä kaudella paremmin.

Edmontonin riveissä Leon Draisaitl on ollut huikeassa alkukauden tikissä. Saksalaishyökkääjä on nakuttanut 14 ottelussa teholukemat 12+13=25 ja sillä lukemalla mies komeilee pistepörssin ykkösenä. Connor McDavid on rykinyt tehot 6+17=23 ja on pörssinelonen.

Pittsburgh Penguins – Edmonton Oilers lauantaina klo 19.00. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

HAASTATTELU: Kimmo Mäkinen

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!