Maineikas NHL-pomo saapuu Suomeen – Jesse Puljujärven tilanteeseen viimein ratkaisu?

© Kuva: Getty Images

Marraskuun alussa Helsingissä pelattava Karjala-turnaus on saamassa tänä vuonna vieraakseen suomalaisittain mielenkiintoisen vieraan.

Alkukauden Liigassa kiekkoilleen Jesse Puljujärven NHL-oikeudet omistavan Edmonton Oilersin GM Ken Holland on nimittäin saapumassa itse tapahtumaan muutaman kykyjenetsijänsä kanssa. Asiasta kertoo Oilersin sisäpiiritoimittaja Bob Stauffer.

Isokenkäisen kiekkopomon Suomen-vierailun syynä arvellaan yleisesti olevan Liigassa kovaa jälkeä alkukaudesta tehneen ”Puljun” esiintyminen Leijona-paidassa. 21-vuotias hyökkääjä on ollut alkukauden aikana vakuuttava nuorukaisen iskettyä 17 pelissä komeat 18 (11+7) tehopinnaa.

Suomalaishyökkääjä kielätäytyi aikaisemmin jatkosopimuksesta Oilersin kanssa. Seura omistaa joka tapauksessa yhä rajoitetun vapaan agentin papereilla liikkeellä olevan kärkivarauksensa NHL-oikeudet. Onko vahva alkukausi Liigassa kääntämässä Hollandin ja Oilersin päätä siinä määrin, että seurapomo yrittäisi tosissaan suostutella hyökkääjän jatkosopimukseen kanadalaisseuran kanssa?

Ainakaan Holland ole vielä tähänkään päivään mennessä hyväksynyt ainuttakaan tarjousta suomalaisesta. Kokenut kiekkopomon uskotaankin näkevän suomalaistalentissa yhä potentiaalia nousta huipulle myös NHL:n pienessä kaukalossa.

EHT-kauden avaava Karjala-turnaus pelataan Hartwall Arenalla 7.-11. marraskuuta.

LUE MYÖS: NHL-hovitoimittajalta iso paljastus Dustin Byfuglienin tilanteesta – tässäkö poissaolon todellinen syy?

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!