Tämän kauden ennakkoon eniten mediahuomiota saaneiden NHL-tulokkaiden tuskaillessa oman pelinsä kanssa on Toronto Maple Leafsissä komeaa tulokaskautta pelaava entinen KHL-tähti Ilja Mikhejev osoittautumassa joukkueelleen riskin arvoiseksi kokeiluksi.

25-vuotiaalla venäläishyökkääjällä on allaan jo neljä kautta KHL:n Avangard Omskissa, mutta onnistuminen NHL-jäillä on tästä huolimatta lyönyt NHL-seuraajat ällikällä. Alkukauden 13 ottelussa tehot 4+6=10 iskenyt 189-senttinen hyökkääjä onkin noussut otteillaan jopa The Hockey Newsin ennakkosuosikiksi vuoden tulokaspelaajan Calder-palkinnon saajaksi.

– Buffalon Victor Olofsson johtaa tulokkaiden maalipörssiä, mutta on tehnyt kaikki osumansa ylivoimalla. Mikhejevin maaleista yksikään ei ole syntynyt ylivoimalla. Hän on lisäksi voittanut päävalmentaja Mike Babcockin luottamuksen alivoimaspesialistina. Mikhejev näytti isolta kysymysmerkiltä ennen kauden alkua, mutta nyt hän vaikuttaa vastaukselta, The Hockey Newsin Sam McCaig arvioi.

Mikhejevin viime kausi KHL:ssä oli tehokas. Laitahyökkääjä iski 62 runkosarjaottelussa tehot 23+22=45.