TOP 5: Tässä NHL:n alkukauden tehokkaimmat hyökkäysketjut – mukana yllättävä suomalaisnimi

© Kuva: Getty Images

NHL:n runkosarjaa on pelattu joukkueesta riippuen hieman yli tai alle 10 ottelun verran, joten lieneekin jo aika niputtaa yhteen alkukauden tehokkaimpia hyökkäysketjuja tasaviisikoin pelatessa.

Listan ykkösestä tuskin on mitään epäselvyyttä. Loistavan alkukauden pelanneen Edmonton Oilersin kahden megatähden ja yhden duunarin trio Leon Draisaitl-Connor McDavid-Zack Kassian on iskenyt kauden alussa jo 11 maalia tasaviisikoin pelatessa.

Kakkosena listalla majailee yllättäen Detroit Red Wingsin ykkösnyrkki Tyler Bertuzzi-Dylan Larkin-Anthony Mantha. Kolmikko on nakutellut alkukaudesta yhdeksän maalia tasakentällisin. Tästä huolimatta Red Wings on voittanut kahdeksasta pelistään vain kolme.

Listan kolmospaikalta löytyy samalla myös kärkiviisikon ainoa suomalaisnimi. Kyseessä ei kuitenkaan ole Colorado Avalanchen Mikko Rantanen, jonka tähdittämä superketju takoo tehoja varsinkin ylivoimalla, vaan Nashville Predatorsin nimellinen kakkosketju Filip Forsberg-Matt Duchene-Mikael Granlund. Kahdeksan osumaa värkännyt kolmikko on hitsautunut hyvin yhteen Duchenen siirryttyä seuraan ja Granlundin päästyä paremmin sisään joukkueeseen.

Pääosan viimeistelystä neljällä maalillaan ottanut Forsberg on saanut nauttia Duchenen ja Granlundin ilmiömäisestä pelinrakentelukyvystä, joskin ruotsalaisen alavartalovamma pitää miehen sivussa lähiajat hajottaen harmillisesti toimivan hyökkäysketjun. Forsbergin korvaajaksi ketjun vasempaan laitaan nostettiin viime ottelussa Kyle Turris.

Tehokkaimpien hyökkäyskentällisten kärkiviisikon täydentävät Pittsburgh Penguinsin tehonyrkki Dominik Simon-Sidney Crosby-Jake Guetzel sekä Boston Bruinsin pitkäaikainen ykkösketju Brad Marchand-Patric Bergeron-David Pastrnak, joilla molemmilla on kasassa seitsemän osumaa tasaviisikoin.

Kärkiviisikoiden vertaileminen tässä vaiheessa ei luonnollisesti ole täysin reilua, onhan esimerkiksi New York Rangersillä pelattuna vasta kuusi ottelua, kun taas listan toisessa päässä surkean alkukauden pelannut Dallas Stars on pelannut jo 11 peliä.