Suomalaisessa liigajoukkue Lukossa pelaavan puolustaja Kristian Pospisilin, 23, pikkuveli Martin Pospisil, 19, on ollut somessa esillä rajun tappelunsa myötä. AHL-joukkue Stockton Heatissa pelaava tsekki otti äskettäin yhteen nyrkein jutun arkistokuvassa olevan Colby Caven kanssa.

Bakersfield Condors -hyökkääjä Cave otti tovin osumia päähänsä, kunnes hän yhdellä lyönnillä pudotti Pospisilin jäähän. Osuma oli pelottavan näköinen, sillä tsekkipelaaja ei näyttänyt reagoivan heti tappelun jälkeen mihinkään. Näet kaksikon välisen, varsin miehekkään nujakan ohesta.

Gino Hard

@GinoHard_
Colby Cave with the KO in the AHL last night 😳

Tapaus kuitenkin päättyi myöhemmin varsin yllättävästi ja samalla iloisesti. Tyrmääjä, eli Cave oli itse ottanut Pospisiliin yhteyttä viestitse.

– Hei kaveri, se on Cave toiselta puolelta. Halusin vain tavoittaa sinut ja tarkistaa, että olethan kunnossa. Inhottavaa nähdä jotain tuollaista. Olet kova poika ja arvostan tyyppiä, joka puolustaa itseään. Toivottavasti kuntoudut nopeasti, kaveri, Cave oli kirjoittanut Pospisilin Twitter-tilin kuvan mukaan.

– Hei kaveri. Kaikki ookoo. Se oli hyvä tappelu. Kiitos tsekkaamisesta, Pospisil vastasi.

Tappelussa lukua ottanut soturi kertoi Twitter-kuvansa saatetekstiin, ettei hän muista tapauksesta mitään.

– Ja hyvä niin.

Liekö Pospisil saanut aivotärähdyksen, kun muistikuvat ovat hatarat.

– Toivottavasti näen sinut takaisin askissa, Cave vastasi vielä.

Kuluva kausi on tsekkihyökkäjäälle uran ensimmäinen AHL:ssä. Viitisen vuotta vanhempi Cave puolestaan on pelannut sarjassa 241 runkosarjan peliä tehoin 43+74=117, 24 pudotuspeliottelua ovat tuoneet tehot 3+6=9.

Cave on käynyt myös NHL:n puolella. Siellä pelejä on kertynyt runkosarjassa 58 kappaletta pistein 3+5=8.