Venäläistaituri tuli NHL-leirille ”isompana ja vahvempana kuin koskaan” – takana neljän vuoden doping-kuuri!

© Kuva: Getty Images

NHL-maailmassa kohahti torstaina, kun Vegas Golden Knightsin hyökkääjä Valentin Zykov jäi kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä.

24-vuotias venäläistaituri asetettiin NHLPA:n toimesta välittömästi 20 ottelun mittaiseen pelikieltoon.

Käry oli jo toinen NHL:ssä sitten vuoden 2016. Sattumaa tai ei, mutta molemmat näistä tapahtuivat Golden Knightsin pelaajalle.

– Me tarkkailemme koko kauden ajan pelaajiemme ravintoa, lisäravinteita sekä muutenkin laihdutuskuureja. Valentin on käyttänyt tietoisesti kiellettyä ainetta, ilman seuramme hyväksyntää tai tietoa, Golden Knightsin tiedotteessa luki.

Golden Knightsin GM George McPhee paljasti torstai-iltana, että Zykov myönsi seuralle, että hän on käyttänyt kiellettyjä aineita jo neljän vuoden ajan.

Zykov teki kesällä ainakin yhden muutoksen harjoitteluunsa, kun hän päätti tutustua Vegasiin paremmin ja harjoitella seuran tiloissa.

– Halusin harjoitella koko kesän täällä Vegasissa. Oloni on paljon parempi ja olen valmiimpi kauteen, kun olen harjoitellut kesän täällä. Hyvä asia on se, että tunnen ihmiset nyt paremmin ja oloni on paljon parempi, Zykov oli kertonut The Athletic -lehdelle kauden alussa.

Kesällä kuntosalilla suorastaan elänyt venäläinen oli saapunut Golden Knightsin harjoitusleirille fyysisessä huippukunnossa.

– Se mitä olen nyt nähnyt, niin olen todella, todella iloinen. Hän on tehnyt todella kovaa töitä kesällä täällä Vegasissa. Hän oli erittäin hyvä fysiikkatesteissä, ja mielestäni hän näytti myös jäällä hyvältä, Gallant kehui Zykovia harjoitusleirin aikaan.

Myös muutkin huomioivat Zykovin poikkeuksellisen fysiikan.

– Zykov on paljon isompi ja vahvempi pelaaja kuin vuosi sitten. Hänen joukkuetoverinsa huomaavat jo harjoituksissa eron. Se on vain hänestä kiinni, näkyykö kehitys jäällä, The Athletic -lehti kirjoitti harjoitusleirin aikaan.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!