Buffalo Sabresin takalinjoilla luutivalla Henri Jokiharjulla menee NHL:ssä lujaa. Miesten, alle 20-vuotiaiden ja alle 18-vuotiaiden maailmamestari on pelannut ennakkoon heittopussiksi mielletyn joukkueen alakerrassa noin 16-17 minuuttia per koitos.

Jokiharjun tilastoihin on merkattu miinusta pelin päätteeksi vain kerran. Eli toisin sanoen hän on ollut useammin kentällä takaiskujen aikaan kuin joukkueen maalatessa vain yhdessä kamppailussa. Peruspuolustaminen on siis ollut vankkaa, mutta pisteitä ei ole kertynyt. Vielä.

Toimittaja Chris Johnston paljasti sunnuntaina Sportsnetille, että Jokiharjun arki jatkuu nyt NHL:ssä. GM Jason Botterill oli kertonut tämän mukaan Victor Olofssonille ja Jokiharjulle äskettäin, että näiden tulee etsiä asunto.

– Nuo ovat sanat, jotka jokainen tulokas haluaa kuulla, Johnson huomautti.

Jokiharjulle on luvassa vastuuta Suomen aikaa seuraavan kerran maanantai-iltana, jos on uskominen NHL.comin virallisia kotisivuja. Kolminkertainen maailmanmestari puolustanee Sabresin kolmosparissa Marco Scandellan vierellä. Buffalo kohtaa jo kello 22 vauhtiin pääsevässä kamppailussa niin sanotun suomalaisjoukkue Dallas Starsin.

Jokiharju sai maanantaisen Thanksgiving Dayn (suomeksi ”kiitospäivä”) alla Sabres-luotsi Ralph Kruegerin kehut. Tekeminen on miellyttänyt.

– Kiekonhallinnan säilyttäminen ja paineen alta murtautuminen ovat testejä vahvalle pakille NHL:ssä.

– Ne ovat kovia testejä. Joukkueet tulevat kovaa ja nopeaa päälle etenkin silloin, kun ne ovat takaa-ajajina.

Kruegerilla on aihetta iloon. 20-vuotiaan Jokiharjun edustama Sabres ei ole jäänyt tällä kaudella kertaakaan pisteittä. Joukkue on suuryllättäjä, ja niin taitaa olla Jokiharjukin.

– Henri on onnistunut selviämään paineessa, mikä on varsin vaikuttavaa hänen ikäiselleen.