Toronto Maple Leafsin hyökkääjä Auston Matthews on ollut kohujen keskellä juuri ennen NHL-kauden alkua.

Suurin puhe nousi siitä, kun Matthews oli ahdistellut kaveriporukkansa kanssa naisvartijaa ja näyttänyt hänelle pakaraansa. 22-vuotiasta supertähteä uhattiin tempusta oikeustoimilla.

Syyskuussa Matthewsin kohteeksi joutuivat naisvartijoiden lisäksi myös tuntemattomat AHL-jyrät.

Matthews oli nimittäin nöyryyttänyt harjoitusottelussa Ottawa Senatorsin syvyyshyökkääjää Scott Sabourinia, tähystämällä tämän nimeä pelipaidan selästä.

Ottawa Senatorsin pakkijyrää Mark Borowieckia ei Matthewsin ylimielinen temppu miellyttänyt.

– Ihan rehellisesti, mielestäni se oli epäkunnioittavaa. Meitä kaikkia ei ole siunattu Auston Matthewsin tapaisella lahjakkuudella, valitettavasti – toivon, että minut olisi. Joidenkin meidän täytyy tehdä se vaikeimman kautta, Borowiecki latasi The Canadian Pressin haastattelussa.

AHL:ssä viimeiset seitsemän kautta pelannut Sabourin pääsee viimein tekemään NHL-debyyttinsä, kun hän taisteli itsensä harjoituskaudella Senatorsin rosteriin.

– En ole varma arvostaako Auston sitä, minkälaista on olla taistelija tuolla alhaalla (AHL) – se on rooli, jota hänen ei tarvinnut koskaan pelata. On rankkaa tietää, että joudut tappelemaan kaksinumeroisia määriä kauden aikana, matkustaa bussilla edestakaisin ja saada vain 70 000 dollarin palkkaa, Borowiecki harmitteli.

Sabourin ja Matthews kohtaavat kaukalossa jo ensi yönä, kun Senators ja Maple Leafs aloittavat NHL-kauden Suomen aikaan kello 02:00. Ottelusta voidaan odottaa melkoisen kuumaveristä.