[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Ennen viime kauden alkua Toronto Maple Leafsia pidettiin yhtenä isoimmista mestarisuosikeista. Eikä ihme.

Joukkueen tulivoimainen hyökkäys jätti ja jättää kaikki muut jalkoihinsa. Mitch Marner, Auston Matthews, William Nylander ja John Tavares muodostavat suorastaan epäreilun hyökkäyksen kärjen.

Yksi isoista teemoista kaudella oli Nylanderin sopimusneuvottelut, jotka venyivät niin pitkiksi kuin mahdollista. Lopulta ruotsalaishyökkääjä joutui nöyrtymään ja tarttui seuran viimeiseen tarjoukseen. Kaukaloon palattuaan Nylander oli kuitenkin kaukana parhaasta vireestään, eikä hän löytänyt tasoaan missään vaiheessa. Nylander iski lopulta 54 runkosarjaottelussa tehot 7+20=27.

Missään vaiheessa kautta Toronto ei kuitenkaan onnistunut lunastamaan odotuksia. Otteet ailahtelivat jatkuvasti kauden mittaan, ja huonon ja hyvän ottelun ero oli kohtuuttoman suuri.

Toronto kuitenkin raivasi tiensä pudotuspeleihin. Ensimmäisellä kierroksella vastaan tuli Boston Bruins, joka lopulta vei sarjan nimiinsä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Jake Gardiner (Carolina Hurricanes)
Puolustaja, 29 vuotta

Jake Gardiner jäi Torontossa jatkuvasti isompien nimien varjoon. Moni ei edes noteerannut, kuinka kaikessa hiljaisuudessa Gardinerille jätettiin tarjoamatta jatkosopimusta tiukan palkkakattotilanteen vuoksi. Gardiner oli parhaimmillaan 50 tehopisteen mies ja joukkueen johtavia puolustajia. Hänelle lyödettiin kuitenkin saman tien halvempi korvaaja, joten Gardinerin perään Torontossa tuskin tarvitsee haikailla.

Kuva: Getty Images

Nazem Kadri (Colorado Avalanche)
Keskushyökkääjä, 28 vuotta

Nazem Kadri on erinomainen kahdensuunnan pelaaja, joten hänen lähtönsä on Torontolle kova isku. Varsinkin, kun ottaa huomioon Kadrin edullisen sopimuksen. Hyökkääjä tuli kuitenkin surullisen kuuluisaksi pimahduksistaan ja ulosajoistaan, jotka kävivät Torontolle kalliiksi. Lopulta mitta täyttyi ja Kadrin ura jatkuu Coloradon riveissä.

Kuva: Getty Images

Nikita Zaitsev (Ottawa Senators)
Puolustaja, 27 vuotta

Palkkakaton kanssa taisteleva Toronto yritti pitkään kaupata Nikita Zaitsevia pois seurasta. Lopulta Ottawa Senators, surkeiden sopimusten hautausmaa, suostui ottamaan 4,5 miljoonan dollarin vuosipalkkaisen diilin omaksi rasitteekseen. Zaitsev ei tulokaskautensa jälkeen esittänyt Torontossa ihmeitä, ja hänet on helppo korvata kokoonpanossa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Tyson Barrie (Colorado Avalanche)
Puolustaja, 28 vuotta

Tyson Barrie on yksi NHL:n parhaista kiekollisista puolustajista, ja samalla erinomainen vahvistus Torontolle. Mikään pitkäaikainen hankinta Barrie tuskin on, sillä hänen 2,75 miljoonan dollarin hintainen sopimuksensa päättyy kauden loppuun. Barrie on saamassa tuntuvan palkankorotuksen, jota Torontolla tuskin on varaa maksaa.

Kuva: Getty Images

Cody Ceci (Ottawa Senators)
Puolustaja, 25 vuotta

Cody Ceci ei ole mikään kiekollinen nero, mutta niitä Toronton joukkueesta riittää jo muutenkin. Peruspakki on kaivattu vahvistus Toronton takalinjoille, joka kompensoi erinomaisesti joukkueen heikkouksia.

Kuva: Getty Images

Jason Spezza (Dallas Stars)
Keskushyökkääjä, 36 vuotta

Jason Spezzan viimeiset vuodet Dallasissa jättivät paljon toivomisen varaan. Konkarihyökkääjä yritti jatkuvasti epätoivoisia ratkaisuja pienen kulman laukauksista villeihin syöttöihin. Turhan harvoin omaperäiset ratkaisut kantoivat hedelmää. Torontolle Spezza on halpa haku, jolla on iso potentiaali. Spezza on paljon mainettaan paremmassa kunnossa ja näyttämisen haluja konkarisentteriltä varmasti löytyy.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1538119785589{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Kasperi Kapanen
Laitahyökkääjä, 23 vuotta

Kasperi Kapasen NHL-unelma näytti jossain vaiheessa kaukaiselta unelmalta. Suomalaishyökkääjä muutti kuitenkin pelitapaansa työteliäämmän kahdensuunnan pelaajan suuntaan ja muutos kantoi hedelmää.

Kapanen pystyy pelaamaan Torontossa missä tahansa roolissa. Kemiat Auston Matthewsin kanssa ovat viime vuosina poikineet upeita maaleja, mutta Kapanen on omimmillaan myös alivoimalla. Läpiajomaalit miehen vajaalla ovat suorastaan jo tulleet suomalaistaiturin tavaramerkiksi.

Kuva: Getty Images

Kasimir Kaskisuo
Maalivahti, 25 vuotta

Kasimir Kaskisuo tuskin pelaa NHL-debyyttiään vielä ensi kaudellakaan. Suomalaistorjuja on selvässä kolmosmaalivahdin roolissa, ja kausi kuluu todennäköisesti pääasiassa AHL:ssä.

Viime kaudella Kaskisuo torjui 30 farmiottelussa. Tilastot jättivät paljon toivomisen varaan, kun runkosarjan torjuntaprosentti oli vaatimaton 89,6. Pudotuspeleissä Kaskisuo nousi uudelle tasolle ja pysäytti kiekot 92,7 prosentin varmuudella.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö

[/vc_column_text][vc_column_text]Toronto Maple Leafs on voittanut historiansa aikana 13 Stanley Cupia. Viimeisimmästä on kuitenkin aikaa. Torontossa mestaruusjuhlia vietettiin viimeksi keväällä 1967, yli 50 vuotta sitten.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]

Mike Babcock (5. kausi)

Mike Babcock on kiistatta ollut NHL:n 2000-luvun yksi arvostetuimmista valmentajista. Hän saapui Torontoon luonnollisesti kovien odotusten saattelemana.

Ensimmäisinä vuosina joukkueen materiaali ei ollut kummoista, ja Babcock sai paljon anteeksi. Viime vuosina paineet ovat kuitenkin kasvaneet.

Toronton hyökkäyksestä löytyy kourallinen NHL:n kirkkaimpia tähtiä. Mikäli Babcock ei vieläkään saa tulosta aikaiseksi, nousee GM Kyle Dubas’n mielessä todennäköisesti aiheellinen kysymys: pystyisikö joku muu valmentaja tällä materiaalilla parempaan?[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1569687675561{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Morgan Rielly

[/vc_column_text][vc_column_text]

Morgan Rielly saattaa kuulostaa kiistanalaiselta valinnalta Toronton tärkeimmäksi pelaajaksi. Joukkueen hyökkäyksessä kuitenkin viilettää yhtä sun toista kovan luokan supertähteä.

Siinä kuitenkin juuri piilee Riellyn tärkeys. Siinä, missä hyökkäyksessä vastuu jakautuu monille leveille harteille, Rielly on puolustuksen ehdoton ykkösnimi.

Kanadalaispakki ei ole mikään oman pään luuta, mutta hän kompensoi heikkouksiaan erinomaisella hyökkäyspään pelillä. Rielly nakutti viime kaudella huimat 72 tehopistettä Maple Leafsin takalinjoilla. Eroa toiseksi parhaaseen pistemieheen, Jake Gardineriin, oli huimat 32 tehopistettä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1569687360893{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Rasmus Sandin

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Rasmus Sandin on Toronton vaiettu ase. Sulavasti liikkuva puolustaja pelasi jo viime kauden AHL:ssä ja takoi 18-vuotiaana vakuuttavaa jälkeä. 44 runkosarjaottelussa Sandin merkkautti kuusi maalia ja 28 tehopistettä.

Toronton pakisto ei ole NHL:n kovimmasta päästä, joten ei olisi mikään ihme, että Sandin pääsisi pelaamaan NHL-debyyttinsä jo ensi kaudella.

Ruotsalaiset ovat jo vuosien ajan tuottaneet maailman parhaita puolustajia. Sandinilla ei ole samanlaista potentiaalia kuin Rasmus Dahlinilla tai Victor Hedmanilla, mutta hänet on silti samasta muotista veistetty.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 3

Toronto Maple Leafs on vahvistunut selvästi viime kaudesta. Puolustukseen on hankittu sekä omanpään että kiekollista osaamista. Viime kauteen lähdettäessä Toronton puolustuksen nimekkäimpiä miehiä olivat Morgan Rielly ja Jake Gardiner. Nyt Gardiner on saanut lähteä, mutta tilalle on tullut Tyson Barrie, Cody Ceci ja Jake Muzzin.

Hyökkäyksestä Toronto on menettänyt NHL:n kenties parhaan kolmossentterin, Nazem Kadrin. Moni voi laskea Kadrin poistumisen myös plussaksi, kun Toronton ei enää tarvitse maksaa hintaa hyökkääjän pimahduksista.

Toronto onnistui myös pitämään Mitch Marnerin, Kasperi Kapasen sekä Andreas Johnssonin. Harva uskoi sen olevan edes mahdollista. Nyt Toronto on kuitenkin niin selkä seinää vasten palkkakaton kanssa, että tulosta on tultava. Ensi kaudeksi paketti tulee jo räjähtämään liitoksistaan.

Vaahteralehti on jälleen ensi kaudella vahva. Toronto nappaa pudotuspaikan leikiten ja sijoittuu itäisessä konferenssissa kolmannelle sijalle.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Andreas Johnsson John Tavares Mitch Marner
Kasperi Kapanen Auston Matthews William Nylander
Nic Petan Alexander Kerfoot Ilja Mikhejev
Kenny Agostino Jason Spezza Zach Hyman


Puolustajaparit:

Morgan Rielly – Cody Ceci
Jake Muzzin – Tyson Barrie
Travis Dermot – Martin Marincin

Maalivahdit:

Frederik Andersen
Michael Hutchinson[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=52 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]