[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Moni odotti Washington Capitalsin marssivan jälleen pitkälle kevään peleissä, mutta toisin kävi, vaikka kaikki näyttikin hyvältä runkosarjan jälkeen.

Päävalmentajaa vaihtanut Capitals voitti Metropolien divisioonan, mutta pudotuspeleissä tie nousi pystyyn jo ensimmäisellä kierroksella, kun Carolina Hurricanes eteni jatkoon voitoin 4-3.

Harvinaisen aikainen kesäloma otettiin Capitals-leirissä raskaasti vastaan, mutta ehkäpä pidemmästä huilista on joukkueelle apua tulevalla kaudella.

Capitalsissa ei tarvitse olla myöskään huolissaan konkariosastosta, sillä Aleksandr Ovetshkin voitti maalikuninkuuden (51 osumaa) ja Braden Holtby osoitti olevansa yhä luotettava ykkösmaalivahti.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Kuva: Getty Images)

Matt Niskanen (Philadelphia Flyers)
Puolustaja, 32-vuotta

Suomalaisia sukujuuria omaava Niskanen ehti edustamaan Capitalsia viiden kauden ajan.

Kokenut ja luotettava pelaaja nautti Capitalsin puolustuksessa isoja minuutteja. Kaupattiin kesällä Philadelphia Flyersiin vaihdossa Radko Gudasiin. Tuo uuden joukkueensa takalinjoille rutkasti pudotuspelikokemusta.

(Kuva: Getty Images)

Brooks Orpik (Lopetti)
Puolustaja, 39-vuotta

Veteraanipuolustaja löi keväällä hokkarit naulaan. Orpik ehti pelaamaan NHL:ssä kunnioitettavat 1035 runkosarjaottelua sekä 156 pudotuspeliottelua.

Fyysinen puolustaja voitti urallaan kaksi Stanley Cupia. Jatkaa työskentelyä jääkiekon parissa, sillä Capitals palkkasi hänet nuorten puolustajien kehitysvalmentajaksi.

(Kuva: Getty Images)

Brett Connolly (Florida Panthers)
Laitahyökkääjä, 27-vuotta

Connolly pelasi viime kaudella uransa parhaimman kauden NHL:ssä. Kanadalainen laittoi piste- ja maaliennätyksensä uuteen uskoon, kun 81 ottelussa syntyi tehot 22+24=46.

191-senttinen hyökkääjä tuo kokoa ja leveyttä Florida Panthersin kokoonpanoon. Stanley Cup -voittaja tietää, mitä voittaminen vaatii. Hyvä vahvistus alempiin kenttiin.

(Kuva: Getty Images)

Dmitri Jaskin (Dinamo Moskova, KHL)
Laitahyökkääjä, 26-vuotta

Tshekkihyökkääjän Capitals-pestistä muodostui iso pettymys, eikä Jaskin esiintynyt kuin 37 ottelussa tehopistein 2+6=8.

Taitava ja hyvällä pelisilmällä varustettu hyökkääjä ei ollut kuuma nimi NHL:n siirtomarkkinoilla. Siirtyi täksi kaudeksi KHL:ään, jossa on isosti roolia tarjolla.

(Kuva: Getty Images)

Devante Smith-Pelly (Ei joukkuetta)
Laitahyökkääjä, 27-vuotta

Kanadalaishyökkääjällä oli viime kaudella vaikeuksia mahtua Capitalsin kokonpanoon, joten hän haki välillä peliaikaa AHL:n puolelta.

Alempien kenttien pelaajana tunnettu Smith-Pelly haki tulevaksi kaudeksi sopimusta Calgary Flamesista, muttei vakuuttanut valmennusjohtoa testijakson aikana. NHL-ura katkolla.

(Kuva: Getty Images)

Andre Burakovsky (Colorado Avalanche)
Laitahyökkääjä, 24-vuotta

Iso, nopea ja taitava Burakovsky ehti pelaamaan Capitalsissa viiden kauden ajan. Nakutti tehokkaimmalla kaudellaan 17 maalia ja 38 tehopistettä.

Kaupattiin kesäkuun lopussa Colorado Avalancheen. Uudessa seurassa nuorelta hyökkääjältä odotetaan paljon. Parhaimmat pelivuodet vielä edessä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Kuva: Getty Images)

Radko Gudas (Philadelphia Flyers)
Puolustaja, 29-vuotta

Fyysisenä pelaajana tunnettu Gudas on hyvä värväys Capitalsilta. Tshekin maajoukkuepuolustaja nautti Philadelphia Flyersissa jääaikaa keskimäärin 18 minuuttia per ottelu.

Gudas jakelee kaukalossa väliajoin kovia taklauksia ja osaa tarvittaessa myös tapellakin. Tuo rutkasti lisäkokemusta alakertaan.

(Kuva: Getty Images)

Brendan Leipsic (Los Angeles Kings)
Laitahyökkääjä, 25-vuotta

Kanadalaishyökkääjä siirtyi Kingsin riveihin kesken viime kauden ja rikkoi henkilökohtaisen piste-ennätyksensä tehoin 7+16=23.

Leipsic on matalan riskin hankinta Capitalsin nelosketjuun. Ura nosteessa, joten voi osoittautua hyväksikin hankinnaksi.

(Kuva: Getty Images)

Richard Panik (Arizona Coyotes)
Laitahyökkääjä, 28-vuotta

Slovakian maajoukkueestakin tuttu hyökkääjä tulee pelaamaan Capitalsin riveissä puolustavammassa roolissa, mitä Coyotesissa.

Panik on vahva luistelija ja loistava kiekonkäsittelijä, joka omaa myös hyvän laukauksen. Ennakkoon loistava korvaaja Brett Connollyn tontille.

(Kuva: Getty Images)

Garnet Hathaway (Calgary Flames)
Laitahyökkääjä, 27-vuotta

Alempiin kenttiin hankittu Hathaway pelasi viime kaudella tehopisteiden valossa NHL-uransa parhaimman kauden.

Fyysinen ja vahva kanadalainen taistelee alustavasti peliajasta nelosketjussa. Hyvä lisä myös alivoimalle.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1538119785589{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Washington Capitalsin organisaatiossa ei ole tällä hetkellä ainuttakaan suomalaista.

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö

[/vc_column_text][vc_column_text]Washington Capitalsin NHL-kokoonpanossa ei ole nähty kymmeneen vuoteen yhtäkään suomalaispelaajaa. Edelliskerran Capitalsia ovat edustaneet virallisissa otteluissa hyökkääjä Oskar Osala ja puolustaja Sami Lepistö kaudella 2008-09.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Kuva: Getty Images)

Todd Reirden (2. kausi)

48-vuotiaan yhdysvaltalaisluotsin debyyttikaudesta ei muodostunut odotetunlaista. Reirden sai käsiinsä kovan luokan materiaalin, mutta NHL todisti jälleen kerran, että mestaruuden uusiminen on enemmän kuin vaikeaa.

Tulevalle kaudelle Reirden on kuitenkin saanut haluamansa vahvistukset, joten Washingtonissa voidaan jälleen haaveilla pitkästä keväästä.

Jos jotain parannettavaa halutaan etsiä viime kaudesta sijoituksen lisäksi, niin Capitalsin on saatava alakertansa pitävämmäksi – ja alivoimapeli kuriin. Joukkue oli kyseisellä osa-alueella sarjan heikoimmasta päästä.

Reirden osannee kuitenkin puuttua kehityskohteisiin valmennustiiminsä kanssa, sillä yhdysvaltalainen värvättiin seuraan viisi vuotta takaperin nimenomaan puolustuspelaamisen vuoksi.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1569691041118{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Aleksandr Ovetshkin

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Kuva: Getty Images)

Tämä mies ei esittely kaipaa.

Capitals-legenda Aleksandr Ovetshkin todisti viime kaudella, että hän on yhä sarjan vaarallisin maalintekijä. Venäläistähti tykitti runkosarjassa hurjat 51 maalia vieden maalikuninkuuden jälleen nimiinsä.

Kymmenennen kautensa Capitals-kapteenina aloittava Ovetshkin on saanut itsensä vahvemmallakin iällä rautaiseen kuntoon. Tähtihyökkääjää on todella vaikea pysäyttää, kun hän pääsee kovaan vauhtiin. Myös maailmankuulu laukaus on yhä lähes mahdoton pysäytettävä.

Ovetshkin vihaa häviämistä – ja rakastaa voittamista. Se näkyy hänen jokapäiväisessä tekemisessään. Pystyy tarvittaessa kääntämään vaikka yksin otteluita joukkueensa hyväksi.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1569771331011{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Ilja Samsonov

[/vc_column_text][vc_column_text]

 

(Kuva: Getty Images)

22-vuotias Samsonov pelaa tällä hetkellä AHL:n Hershey Bearsissa, sillä häntä yritetään valmistaa sitä kautta seuraavaksi ykkösmaalivahdiksi.

Venäjän nuorisomaajoukkueesta tuttu maalivahti ei onnistunut viime kaudella farmissa odotetulla tavalla, mutta potentiaalia riittää loputtomiin.

Samsonov osoitti jo vuosia takaperin KHL:n Metallurg Magnitogorskissa, mihin hän parhaimmillaan pystyy. Haastaa ennemmin tai myöhemmin Pheonix Copleyn kakkosmaalivahtina.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 4

Vain pieniä muutoksia kokenut Capitals lähtee jälleen kauteen Metropolien divisioonan suurimpana voittajasuosikkina. Joukkue on saanut levätä nyt poikkeuksellista pidempään ja tämä on käännettävä voimavaraksi.

Capitalsissa runko on pysynyt samana ja alempia hyökkäyskentällisiä on vahvistettu nousujohteisilla pelaajilla.

Joukkueen avainpelaajat ovat yhä sarjan eliittiä. Muun muassa Aleksandr Ovetshkin, Jevgeni Kuznetsov ja Nicklas Bäckström pitävät huolta siitä, että vastustajien illoista tulee yhä tuskaisia. Viime kaudella huippukauden vetänyt John Carlson johtaa puolestaan puolustusta ja Braden Holtby hoitaa tolppien välissä suurimman työn.

Tämä joukkue etenee helposti kevään peleihin, jossa seuralla on nyt kasvojen pesun paikka.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Aleksandr Ovetshkin Nicklas Bäckström Tom Wilson
Jakub Vrana Jevgeni Kuznetsov T.J. Oshie
Carl Hagelin Lars Eller Richard Panik
Brendan Leipsic Nic Dowd Garnet Hathaway

 

Puolustajaparit:

Michal Kempny – John Carlson
Dmitri Orlov – Radko Gudas
Jonas Siegenthaler – Nick Jensen

Maalivahdit:

Braden Holtby
Pheonix Copley[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=55 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]