Winnipeg Jetsin ja Patrik Laineen välinen kädenvääntö jatkosopimuksesta sai vihdoin päätöksensä perjantai-iltana osapuolten allekirjoitettua kahden vuoden siltasopimuksen, joka takaa suomalaistykille yhteensä 13,5 miljoonan taalan tulot.

21-vuotiaan maalipyssyn agentti Mike Liut kommentoi Winnipeg Sunille pelaajan leirin antaneen lopulta periksi Jets-pomo Kevin Cheveldayoffin edessä.

– Ymmärsin, ettemme saa aikaan pitkää sopimusta, johon olisimme tyytyväisiä, joten lopetimme taistelun sen puolesta, agentti paljastaa.

Agentti myöntää molemmilla osapuolilla olleen sanomista viime kaudesta.

– Sekä meidän joukoilla että heillä oli hieman valittamisen aihetta viime vuodesta. Yritimme päästä asiassa samalle sivulle. Sopimus johon pääsimme, oli vahva askel siihen suuntaan.

Liut kertoo Laineen treenanneen viime ajat hyvin, vaikkakin harjoitusleiri Jetsin kanssa jäi suomalaiselta välistä.

– Tietysti hänen täytyy hieman kiriä, mutta he viettivät juuri muutaman viikon omalla harjoitusleirillään. Hän on ollut jäällä tai kuntosalilla viisi tuntia päivittäin. Hän on nuori kaveri ja tulee pääsemään taas nopeasti vauhtiin, Liut pyörittelee.

Winnipeg pelaa ensimmäisen runkosarjaottelunsa Suomen aikaa 4. lokakuuta kanadalaisseuran matkatessa Kaapo Kakon ja New York Rangersin vieraaksi. Laineen pelaaminen kauden avausottelussa on vielä epävarmaa.