[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Kausi 2018-19 oli Colorado Avalanchelle lähes lottovoitto. Syksyllä seuraan ei juuri uskottu, ja harva asiantuntija ennusti kalliovuorten joukkueen nousevan pudotuspeleihin.

Coloradon ykkösketju oli isoin syy menestykselle. Kolmikko oli heti syksystä lähtien täysin pitelemätön. Nathan MacKinnon (99), Mikko Rantanen (87) ja Gabriel Landeskog (75) iskivät jokainen uuden piste-ennätyksensä.

Muualta hyökkäyksestä tulitukea ei juuri tullutkaan, vaan Colorado pelasi läpi kauden harvinaisen kapealla hyökkäysmateriaalilla. Joukkueen neljänneksi tehokkain hyökkääjä oli Carl Söderberg 49 tehopisteellään.

Isoin ongelma joukkueella oli kuitenkin maalivahtipeli. Kauden puolivälissä Semjon Varlamov ja Washingtonista hankittu Philipp Grubauer eivät olisi saaneet rantapalloakaan kiinni. Grubauer sai kuitenkin lopulta pakettinsa kasaan ja torjui Coloradon niukasti pudotuspeleihin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Semjon Varlamov (New York Islanders)
Maalivahti, 31 vuotta

Semjon Varlamov on ollut vuosikausia Coloradon kantava voima. Atleettinen venäläisvahti on torjunut joukkueelleen liudan pisteitä, mutta nyt on aika jatkaa matkaa eri suuntiin. Lonkkavamma on piinannut Varlamovia jo vuosia, ja vamma on kiistatta vienyt myös parhaan terän maalivahdin otteista.

Kuva: Getty Images

Tyson Barrie (Toronto Maple Leafs)
Puolustaja, 28 vuotta

Tyson Barrie on kaikessa hiljaisuudessa hiipinyt yhdeksi koko NHL:n parhaista kiekollisista puolustajista. Torontoon siirtyminen tarkoittaa, että mediahuomiota tulee jatkossa aivan eri tavalla. Barrien tasoinen puolustaja on vaikea korvata, mutta Colorado teki viisaan liikkeen vaihtokaupoissa. Ensi kauden jälkeen Barrie on vapaa agentti ja hän varmasti vaatii statukseensa sopivaa palkkapussia.

Kuva: Getty Images

Carl Söderberg (Arizona Coyotes)
Keskushyökkääjä, 33 vuotta

Erinomaisella peliälyllä varustettu Carl Söderberg oli todellinen jokerikortti Colorado-pakassa. Vanhempi ja haudan vakava ruotsalainen oli iso kontrasti nuorekkaalle ja huumorintajuiselle ryhmälle. Söderberg erottui muista myös jäällä, kun hänen luistimensa tikkasivat huomattavasti vaatimattomampaa vauhtia.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Nazem Kadri (Toronto Maple Leafs)
Keskushyökkääjä, 28 vuotta

Nazem Kadri on NHL-urallaan tullut tunnetuksi lähinnä useista ylilyönneistään ja sikailuistaan. Kadri on kuitenkin myös yksi sarjan parhaita puolustavia hyökkääjiä. Coloradolle hän tuo paljon kaivattua maalintekovoimaa myös ykkösketjun ulkopuolelle. Torontosta lähteminen on varmasti antanut myös syytä pieneen itsetutkiskeluun, joten ehkä sikailutkin ovat jääneet jo historiaan.

Kuva: Getty Images

Joonas Donskoi (San Jose Sharks)
Laitahyökkääjä, 27 vuotta

Joonas Donskoi oli kuuma nimi kesän vapailla markkinoilla eikä ihme. Donskoi nakutti San Josessa uransa ennätyspisteet, 37, ja hän voi pelata missä vain kokoonpanossa. Suomalaishyökkääjä on tullut myös tunnetuksi erinomaisista rankkaritaidoistaan, joten ehkä Colorado saa Donskoin avulla lisäpisteitä nyt entistä useammin.

Kuva: Getty Images

Valeri Nitshushkin (Dallas Stars)
Laitahyökkääjä, 24 vuotta

Valeri Nitshushkinin ura Dallasissa ei lähtenyt liitoon hyvästä alusta huolimatta. Venäläishyökkääjän pehmoinen laukaus ja helposti järkkyvä itseluottamus olivat suurimmat esteet menestyksen tiellä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1538119785589{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Mikko Rantanen
Laitahyökkääjä, 22 vuotta

Mikko Rantasesta puhuttaessa on vaikeaa välttyä ylisanoilta. Nousiaisten lahja suomalaiselle jääkiekolle on omimmillaan kulmissa pyöriessään ja kiekkoa suojatessaan. Samalla hän pelaa ketjukavereilleen aikaa asettua asemiin, ennen kuin Rantasen mailasta lähtee määrämittainen lätty.

Pelkkä syöttelijä Rantanen ei suinkaan ole. Suomalaishyökkääjän mailasta lähtee niin vihainen rannelaukaus kuin lämärikin. Komeihin ohjureihinkin kalliovuorilla ollaan jo saatu tottua.

Joonas Donskoi
Laitahyökkääjä, 27 vuotta

Katso: Saapuneet pelaajat[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö

[/vc_column_text][vc_column_text]Coloradon ensimmäisen maalin nykyisessä kotihallissa Pepsi Centerissä iski Milan Hejduk. Tshekkihyökkääjä pelasi seurassa 1020 ottelua ja nakutti niissä 805 tehopistettä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Jared Bednar (4. kausi)

Jared Bednar saapui alunperin Coloradoon nopealla aikataululla, kun edellinen päävalmentaja Patrick Roy teki yllättäen seuralle oharit. Pitkään Bednarilta ei odotettukaan mitään, eikä menestys ole ollut kaksista.

Viime kaudella Bednarilta ja Coloradolta alettiin ehkä ensimmäistä kertaa todella odottaa tulosta. Pudotuspelipaikka irtosi lopulta hiuskarvan erolla, mutta ratkaisupeleissä Colorado oli kovassa vireessä ja tiputti Calgary Flamesin ensimmäisellä kierroksella.

Ensi kaudella menestyspaineet ovat entistä kovemmat. Joukkue on tähän mennessä luottanut ainoastaan timanttisen kovaan ykkösketjuun, mutta nyt myös alempiin kentällisiin on hankittu tekijöitä.

Jatkoaikapeli oli osa-alue, jota Bednar ei ole saanut missään vaiheessa toimimaan. Siinä, missä muut joukkueet pysyvät hinnalla millä hyvänsä kiekossa, Colorado räiskii pelivänettä surutta aina maalia kohti. Seura olikin viime kaudella NHL:n huonoin joukkue jatkoajalla.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1569589856626{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Nathan MacKinnon

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Nathan MacKinnonista odotettiin aikoinaan yhtä NHL:n isoimmista supertähdistä. Ura Coloradossa starttasi kuitenkin hitaasti erinomaisen tulokaskauden jälkeen.

MacKinnonilla on aina ollut kaikki supertähden työkalut: rakettimainen nopeus, erinomainen laukaus ja pehmeät kädet. Silti hän ryntäili pitkään tehottomasti kaukalossa, ennen kuin jokin loksahti kanadalaissentterin päässä ja hänestä tuli yhdessä yössä yksi maailman parhaista kiekkoilijoista.

Coloradon ykkösketju on yksi koko NHL:n parhaista ellei jopa paras. MacKinnon on kiistatta ketjun tärkein linkki.

Ennen kauden alkua MacKinnonia pidetäänkin yhtenä ennakkosuosikkina MVP-palkinto Hart Trophyn voittoon. Palkinto ojennetaan pelaajalle, joka on joukkueensa menestykselle tärkein.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1569590352610{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Cale Makar

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Cale Makar pääsi antamaan maistiaisen omista taidoistaan NHL-tasolla jo viime kauden päätteeksi. Puolustaja hyppäsi Coloradon vahvuuteen kesken pudotuspelien.

20-vuotias puolustaja pelasi lopulta kymmenessä pudotuspeliottelussa. Hän iski niissä tehot 1+5=6, ja tehotilastokin jäi kolme pykälää plussan puolelle.

Makar on yksi ensi kauden NHL:n mielenkiintoisimmista tulokkaista. Ennakkokaavailuissa hän taistelee tasavahvasti vuoden tulokkaan palkinnosta yhdessä Jack Hughesin ja Kaapo Kakon kanssa. Makar on kuitenkin kaksikkoa vanhempi ja valmiimpi NHL-tasolle, joten hänellä on iän tuoma etumatka puolellaan.

Vahvana luistelijana Makaria on nimitetyt jopa puolustuksen Connor McDavidiksi. NHL-legenda Jeremy Roenick sanoi omassa arviossaan, että Makarista tulee jopa isompi tähti kuin ykkösenä varatusta Buffalo-puolustaja Rasmus Dahlinista.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 4.

Colorado Avalanche on vahvistunut selvästi viime kaudesta. Seura on viimein saanut hieman ruutia alempiin kenttiinsä Nazem Kadrin ja Joonas Donskoin muodossa, mikä tarkoittaa paperilla isoa sarjapistepottia.

Samaan aikaan monet Coloradon nuoret ja lupaavat hyökkääjät ovat taas vuotta vanhempia ja kokeneempia. Tyson Jost mätti aikoinaan kovia pistelukemia NCAA:ssa ja junnusarjoissa, joten työkaluja maalintekoon kyllä löytyy.

Joukkueen puolustus ei ole juuri huonontunut, vaikka Tyson Barrie kaupattiinkin Torontoon. Cale Makarista voi odottaa hänelle mitat täyttävää korvaajaa.

Maalivahtipelikään ei ole kärsinyt, vaikka Semjon Varlamov seurasta lähtikin. Philipp Grubauer saa ensi kaudella enemmän vastuuta, kun taas lupaava tshekkivahti Pavel Francouz pääsee pitkän odotuksen jälkeen näyttämään, onko hänestä NHL-tasolle.

Colorado jatkaa viime kauden hyvää virettään. Tasainen suoritus näkyy nousuna sarjataulukossa, ja seura sijoittuu runkosarjassa läntisen konferenssin neljänneksi.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Gabriel Landeskog Nathan MacKinnon Mikko Rantanen
Andre Burakovsky Nazem Kadri Joonas Donskoi
Matt Nieto Tyson Jost J.T. Compher
Colin Wilson Pierre-Édouard Bellemare Matt Calvert

 

Puolustajaparit:

Erik Johnson – Ian Cole
Cale Makar – Nikita Zadorov
Samuel Girard – Kevin Connauton

Maalivahdit:

Philipp Grubauer
Pavel Francouz[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=33 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]