[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Carolina Hurricanesin viime kausi oli todellinen salama pullossa. Moni asia loksahti nuorella joukkueella kohdalleen, ja lopputuloksena oli ensimmäinen pudotuspelipaikka kymmeneen vuoteen ja lopulta paikka aina itäisen konferenssin finaaleissa asti.

Carolinan puolustus on ollut tunnetusti laadukas jo pidemmän aikaa, mutta viime kaudella hyökkäyskin otti ison askeleen eteenpäin. Sebastian Ahosta kehkeytyi mitat täyttävä NHL-tason ykkössentteri, mistä kertovat tehot 30+53=83.

Ahon kemia Teuvo Teräväisen kanssa oli erityisen kaunista katsottavaa. Suomalaisduo oli selvästi Carolinan parhaita pistemiehiä. Myös Teräväinen nakutti uransa parhaat tehot, 21+55=76. Pitkien jatkosopimusten myötä Carolinassa nautitaan ”Seabassista” ja ”Turbosta” vielä pitkään.

Carolinan selkein murheenkryyni oli maalivahtipeli. Scott Darling ei saanut missään vaiheessa pakettiaan kasaan ja kauden mittaan maalilla kävi kaikenlaista yrittäjää.

Eniten vastuuta saivat lopulta Petr Mrazek ja Curtis McElhinney. Vaikka kaksikko pelasikin mukiin menevästi, oli Carolinan maalivahtitandemi yksi liigan heikoimmista.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Justin Williams (aikalisä jääkiekosta)
Laitahyökkääjä, 37 vuotta

Justin Williams oli viime kaudella iso palanen, kun Carolina Hurricanesista rakennettiin voittavaa joukkuetta. Kokenut laitahyökkääjä venyi parhaimmilleen jälleen ratkaisuhetkillä. Runkosarjassa Williams nakutti tehopisteet 23+30=53.

Williamsin jääminen sivuun jääkiekosta on iso isku Carolinalle. Joukkueen nuori pelaajisto kaipaa riveihinsä Williamsin kaltaista kokenutta johtajaa, joka tietää, mitä mestaruuden voittaminen vaatii.

Justin Faulk (St. Louis Blues)
Puolustaja, 27 vuotta

Justin Faulk oli pitkään Carolina-puolustuksen kuningas. Hänestä odotettiin kehittyvän yksi NHL:n parhaista pakeista, mutta ura on tähän mennessä hieman junnannut paikoillaan. Menetys on Carolinalle suuri, mutta joukkueen puolustajakalusto on yksi koko liigan laajimmista, joten korvaajaa ei joudu hakemaan kaukaa.

Kuva: Getty Images

Micheal Ferland (Vancouver Canucks)
Laitahyökkääjä, 27 vuotta

Micheal Ferlandin viime kausi oli nappisuoritus. Laitahyökkääjä nakutti runkosarjassa 40 tehopistettä, ja jossain vaiheessa hänen huhuttiin vaativan jopa 7 miljoonan dollarin vuosipalkkaa. Vancouver nappasi Ferlandin kuitenkin 3,5 miljoonan dollarin vuosipalkalla.

Kuva: Getty Images

Scott Darling (ostettu ulos)
Maalivahti, 30 vuotta

Scott Darlingin taival Carolinassa oli täydellinen farssi. Maalivahti ei ikinä saanut pakettiaan kasaan, ja seura joutui ostamaan sopimuksen lopulta ulos. Darlingia Carolinassa tuskin jäädään kaipaamaan.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Erik Haula (Vegas Golden Knights)
Keskushyökkääjä, 28 vuotta

Erik Haulan viime kausi meni totaalisesti pilalle loukkaantumisen vuoksi. Hän ehti pelata vain 15 ottelussa ja tehtaili niissä seitsemän tehopistettä. Parhaalla kaudellaan Haula on nakuttanut NHL:ssä 55 tehopistettä, joten Carolina sai todennäköisesti halvalla lisää syvyyttä hyökkäykseensä.

Kuva: Getty Images

James Reimer (Florida Panthers)
Maalivahti, 31 vuotta

James Reimerin ura on ollut viime vuodet jatkuvasti laskussa. Hän ei pystynyt Floridassa paikkaamaan loukkaantunutta Roberto Luongoa tyydyttävällä tasolla, ja lopulta Panthers jäi juuri maalivahtipelin päähän pudotuspeleistä. Carolinassa Reimerille on tarjolla kakkosvahdin paikka.

Kuva: Getty Images

Ryan Dzingel (Columbus Blue Jackets)
Laitahyökkääjä, 27 vuotta

Ryan Dzingelin ura ei Columbuksessa lähtenyt lentoon, ja tämä näkyi hyökkääjän arvostuksessa siirtomarkkinoilla. Dzingel tykitti viime kaudella 56 tehopistettä, mutta sai vuosipalkkaa ainoastaan 3,375 miljoonaa dollaria. Philadelphia Flyersin hankkima Kevin Hayes iski samanlaiset tehot, mutta sai palkkaa yli tuplasti enemmän.

Kuva: Getty Images

Jake Gardiner (Toronto Maple Leafs)
Puolustaja, 29 vuotta

Jake Gardiner jäi vähälle huomiolle Torontossa, kun Morgan Rielly ja hyökkäyksen supertähdet veivät leijonanosan otsikkotilasta. Gardiner oli kuitenkin yksi kesän parhaista vapaista agenteista, josta on kohtuuhintaisella sopimuksella vielä iloa Carolinassa vuosiksi eteenpäin. Parhaimmillaan puolustaja on nakuttanut runkosarjassa 52 tehopistettä.

Kuva: Getty Images

Joel Edmundson (St. Louis Blues)
Puolustaja, 26 vuotta

Kiekollisia puolustajia Carolinalla riittää jonoksi asti. Joel Edmundson on hyvä vahvistus oman pään luutana, ja hänelle voi odottaa isoa roolia Carolinan alivoimamiehityksissä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1538119785589{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Teuvo Teräväinen
Laitahyökkääjä, 25 vuotta

Teuvo Teräväinen muodostaan Sebastian Ahon kanssa Carolina Hurricanesin tulivoimaisimman tutkaparin. Teräväisen suurin vahvuus on poikkeuksellinen pelinäkemys, josta kertovat viime kauden 55 syöttöpistettä. Pudotuspeleissä mailataituri otti roolia enemmän maalintekijänä, ja viimeisteli 15 ottelussa seitsemän häkkiä.

Erik Haula
Keskushyökkääjä, 28 vuotta

Katso: hankitut pelaajat

Sebastian Aho
Keskushyökkääjä, 22 vuotta

Katso: tärkein pelaaja[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö

[/vc_column_text][vc_column_text]Sami Kapanen on yksi kaikkien aikojen Carolina Hurricanes -pelaajista. Suomalaislaitahyökkääjä iski 440 ottelussa 127 maalia seuran paidassa. Lukemalla Kapanen on koko Carolinan historian kuudenneksi paras maalintekijä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]

Rod Brind’Amour (2. kausi)

Rod Brind’Amour onnistui yhdessä kaudessa tuomaan Carolina Hurricanesiin voittamisen kulttuurin, joka on ollut kadoksissa viimeiset kymmenen vuotta. Nuori joukkue pelasi kypsää kiekkoa, josta palkintona oli paikka pudotuspeleissä ja lopulta aina itäisen konferenssin finaaleissa asti.

Brind’Amour nauttii pelaajiensa keskuudessa kovaa luottamusta. Jämäkkää seuralegendaa hehkuttavat niin kokeneemmat pelaajat kuin nuorempikin sukupolvi.

Hyvin puolustava Carolina Hurricanes onnistui Brind’Amourin alaisuudessa pääsemään pitkälle keskinkertaisella maalivahtipelilläkin. Joukkue onnistui jopa kaatamaan toisen kilpikonnan, New York Islandersin suoraan neljässä ottelussa pudotuspelien toisella kierroksella. Barry Trotzin peittoaminen oli komea sulka Brind’Amourin hattuun.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1569340279476{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Sebastian Aho

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Sebastian Aho on Carolina Hurricanesin ehdoton ykköstähti. Viime kaudella suomalaishyökkääjä teki joukkueessaan eniten maaleja ja tehopisteitä. Syötöissä ainoastaan Teuvo Teräväinen merkkautti isommat lukemat.

Samettisesti luisteleva suomalainen on modernin jääkiekkoilijan ihanne. Kiekkoprofessorin peliäly on omaa luokkaansa, työmoraalia löytyy kaukalon kummassakin päässä ja mailasta lähtee yhtä helposti niin lättysyöttö kuin napakka laukauskin.

Jokainen NHL-seura kaipaa hyökkäykseensä ehdotonta ykköstähteä ja johtajaa. Aho on Carolinalle todellinen keulakuva ja fanien suosikkipelaaja, vaikka puolustuksesta löytyisi useita pohjoisamerikkalaisia huippuluokan puolustajiakin.

Carolina on vielä tällä hetkellä heikko keskushyökkääjien vahvuudessa. Ilman Ahoa joukkueen ykkössentteri olisi Jordan Staal, ja koko Carolina olisi astetta vähemmän jännettävä ja hyökkäys NHL:n yksi heikoimmista.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1569424229140{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Martin Necas

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Tshekin huippulupaus Martin Necas on jo marinoitunut vuoden AHL:n puolella ennen kuin pääsee ensi kaudella tosissaan kokeilemaan NHL:ssä. Hän nakutti 64 pelaamassaan ottelussa tehot 16+36=52. Vaikka Necas oli pelannut aiemman uransa Euroopassa, ei kapeaan kaukaloon siirtyminen tuntunut olevan temppu eikä mitään.

Necasin suurin vahvuus on huima vauhti. Tuulen nopea sentteri haastaa mielellään röyhkeästi vastustajan puolustajia ja ajaa ennakkoluulottomasti pieneenkiin tilaan.

Nuorten maajoukkueessa Necas on tehnyt kovaa jälkeä. Talvella 2018 sentteri nakutti Tshekin paidassa seitsemään otteluun tehot 3+8=11 ja pääsi vain 18-vuotiaana debytoimaan myös miesten MM-kisoissa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 7.

Carolina Hurricanes on ottanut viime kaudesta vielä muutaman askeleen eteenpäin. Joukkue menetti Justin Williamsin, mutta samaan aikaan hyökkäykseen on tehty muutama nappihankinta, jotka tuovat selvästi lisää tulivoimaa.

Isoin vahvistus on huippulupausten kypsyminen. Andrei Svetshnikov on yksi NHL:n tämän hetken vähiten puhutuista lupauksista. Tulokaskaudellaan venäläistykki iski tehot 20+17=37. Ensi kaudella häneltä voi odottaa aivan erilaisia lukemia.

Carolinan marssin NHL:n eliittiin pysäyttää jo viime kaudelta tuttu akilleen kantapää: maalivahtipeli. Petr Mrazek on kaukana NHL:n parhaista maalivahdeista. Kakkoseksi hankitun James Reimerin ura on sen sijaan ollut jo vuosikausia jyrkässä laskussa. On iso kysymysmerkki, riittääkö hänen tasonsa enää ylipäätään NHL:ään.

Vahvistunut Carolina yltää jälleen pudotuspeleihin ja sijoittuu itäisessä konferenssissa sijalle seitsemän.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Andrei Svetshnikov Sebastian Aho Teuvo Teräväinen
Ryan Dzingel Jordan Staal Nino Niederreiter
Brock McGinn Erik Haula Martin Necas
Jordan Martinook Lucas Wallmark Warren Foegele

 

Puolustajaparit:

Jacob Slavin – Douggie Hamilton
Jake Gardiner – Brett Pesce
Joel Edmundson – Haydn Fleury

Maalivahdit:

Petr Mrazek
James Reimer[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=31 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]