Winnipeg Jetsin kanssa jatkosopimuksesta vääntävä Patrik Laine saapui maanantaina Sveitsiin tarkoituksenaan harjoitella maan pääsarjaseura SC Bernin mukana.

Muiden Jets-pelaajien kokoontuessa jo harjoitusleirille suomalainen lähti hakemaan laadukasta harjoitusseuraa alppimaasta.

– Pohdimme agenttini kanssa, että olisi hyvä idea tulla tänne harjoittelemaan. Tunnen kolme neljästä valmentajasta ja olen pelannut heidän joukkueissaan aiemmin. Oli helppo ratkaisu tulla tänne. Organisaatio on loistava ja kaupunki on hieno, joten valinta oli helppo, Laine kommentoi SC Bernin verkkosivuilla.

Bernin valmennusportaasta löytyy kosolti suomalaisosaamista. Lainetta maajoukkueessakin käskyttäneen päävalmentaja Kari Jalosen lisäksi valmennustiimin täydentävät Mikko Haapakoski, Jukka Varmanen, Petri Tuononen sekä Samuel Tilkanen.

Tositoimissa Lainetta ei Sveitsissä nähdä, vaan Tappara-kasvatin tarkoituksena on saada alleen tasokkaita joukkueharjoituksia hyvässä valmennuksessa ennen NHL-sopimuksen syntymistä.