NHL:ssä pitkään kaukana kärjestä rämpinyt Arizona Coyotes tiedotti äskettäin tehneensä jopa kahdeksan kauden jatkosopimuksen hyökkääjä Clayton Kellerin kanssa.

Juhannuksen 2016 draftissa ykköskierroksella seitsemäntenä varattu 21-vuotias pelimies kuittaa keskimäärin 7,15 miljoonaa dollaria kaudessa uuden sopimuksensa myötä.

– Tämä on erityinen päivä minulle ja perheelleni. Rakastan kaikkea Coyotesissa. Joukkuetoverini ovat mahtavia, valmentajat loistavia, ja kaikki tässä organisaatiossa on oikeilla raiteilla, tuore jatkosopimuksen rustaaja hehkutti NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan.

Joukkueen menestyksestä – tai no, eipä sitä ole edes tullut – Keller ja muut ovat voineet vain haaveilla.

– Arizona on se paikka, jossa haluan olla, ja olen ylpeä voidessani sitoutua Coyotesiin pitkäksi aikaa.

Sopimus on Coyotesin seurajohdolta varsin uhkarohkea: Sentterin ja laiturin paikat taitava jenkki iski viime kaudella 82 runkosarjan pelissä varsin keskinkertaiset pisteet 14+33=47.

Joukkueessa uskotaan tuoreeseen jatkaan silti isosti.

– Clayton on huippu sanan jokaisessa merkityksessä. Hän ei ole ainoastaan all-star-pelaaja ja yksi liigan parhaista pelintekijöistä, vaan myös poikkeuksellinen persoona, jolta löytyy paloa ja määrätietoisuutta saavuttaa suuria asioita, GM John Chayka sanoi.

Pelaajan piste-ennätys on peräisin toissa kaudelta, jolloin kojootti latoi komeat pisteet 23+42=65.

– Kiitämme Claytonia siitä, että hän uskoo tulevaisuuteemme. Hän on tärkeässä roolissa tässä joukkueessa vielä monien vuosien ajan.