Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman paljasti aikaisemmin tällä viikolla, että Edmonton Oilers on käynyt viime aikoina kauppaneuvotteluja Jesse Puljujärven siirrosta.

Friedmanin mukaan Oilers on puhunut Carolina Hurricanesin ja Tampa Bay Lightningin kanssa potentiaalisesta kaupasta, mutta yhteisymmärrykseen osapuolet eivät ole vielä päässeet.

Nyt Oilers Now -radiolähetyksen toimittaja Bob Stauffer on tarjonnut lisätietoja Puljujärveen liittyvistä neuvotteluista. Kokeneen kiekkomiehen mukaan Hurricanes olisi tarjonnut Puljujärvestä yksi yhteen -kaupassa hyökkääjä Julien Gauthieria.

21-vuotias Gauthier on Hurricanesin vuoden 2016 ensimmäisen kierroksen 21. varaus. 193-senttinen järkäle pelasi viime kaudella AHL:ssä 75 ottelua tehopistein 27+14=41.

The Athletic -lehden Oilersin asiantuntija Jonathan Willis näkee, että Puljujärven vaihtoarvo olisi tällä hetkellä kuitenkin korkeammalla kuin Gauthierin.

– Tämä on kuin vaihtaisi pennin dollariin, jos kaupassa ei tule vielä vastikkeena varausvuoroa. Gauthier on enemmänkin maalintekijä, joka ampuu Puljujärven tapaan oikea käsi alhaalla. Hän on kuitenkin lähes vuoden vanhempi, vaikka hänet valittiin samassa varaustilaisuudessa. Hänen tehokkuutensa hyökkäyssuuntaan on ollut myös latteampaa verrattuna Puljujärveen, Willis analysoi.

Huomattavaa on se, että Puljujärvi teki AHL:ssä 18-vuotiaana 39 ottelussa 28 tehopistettä, joka on 0,72 pistettä ottelua kohden, kun taas Gauthier pelasi AHL:ssä 21-vuotiaana tehden 0,55 pistettä ottelua kohden.