Joensuusta lähtöisin olevan Petrus Palmun on nähty viilettävän Vancouver Canucksin housut jalassa Mestis-joukkue Jokipoikien treeneissä. AHL:ssä toisen kauden aloittava laituri on viihtynyt kotikonnuillaan.

– Jokipojilla on virtaa ihan selvästi. Mukavaa päästä saamaan jäätuntumaa kotona, Palmu sanoi Jokipoikien kotisivujen videohaastattelussa.

AHL-joukkue Utica Cometsissa viime kaudella 12 pelissä pelannut ja niissä tehot 0+1=1 iskeneen Palmun kesä on sujunut nappiin. Se lupaa hyvää lähitulevaisuutta.

– Olen Joensuussa pääsääntöisesti harjoitellut. Kesä on ollut ehjä.

Joensuulaisen viime kausi oli vaikeahko. Palmun debyytti AHL:ssä ei oikein ottanut tuulta siipien alle, ja pelaaja palasi Suomeen. Hän pelasi TPS:ssä yhteensä 33 kamppailua. Vain 168-senttinen hyökkääjä on tehnyt töitä.

– Olen pyrkinyt harjoittelemaan aika monipuolisesti. Olen kiinnittänyt huomiota nopeuteen ja räjähtävyyteen. Se puoli pitää olla kunnossa, kun olen pienempi pelaaja.

Palmu lähtee taistelemaan NHL-paikasta luottavaisin mielin, vaikka viime kausi nyt vaikea olikin.

– Hyvillä miettein. Hienoa, että on mahdollisuus kamppailla tuollaisesta paikasta. Ei voi yrittää olla kuin positiivisin mielin ja pyrkiä nauttimaan jääkiekosta. Ei se sen vakavampaa ole.