Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Kris Versteeg teki keväällä yllättävän ratkaisun solmittuaan yksivuotisen kontrahdin Chicago Blackhawksin farmiseuran Rockford IceHogsin kanssa.

33-vuotias Versteeg vakuuttaa paloa pelaamiseen edelleen riittävän.

– Se mitä minun täytyy tehdä, on pelata kiekkoa. Jos en olisi tuntenut enää niin, olisin lopettanut urani, Versteeg toteaa Blackhawksin nettisivulla.

Hyökkääjä palaa Pohjois-Amerikkaan vietettyään viime kauden Euroopassa.

Kesällä 2018 Versteegille ei riittänyt kysyntää NHL:ssä ja hän päättikin tarttua KHL-seura Avangard Omskin tekemään rahakkaaseen tarjoukseen, jota nyt katuu.

– Tein ahneen ratkaisun ja lähdin Venäjälle, eikä se oikein onnistunut, laituri muistelee.

Omsk-paidassa kertyi lopulta vain 11 ottelua ennen kuin vyöruususta kärsinyt Versteeg palasi kotimaahansa ollen jo lähes valmis lopettamaan uransa.

Lopulta SHL:n Växjö Lakers nappasi kanadalaisen riveihinsä loppukaudeksi ja hyökkääjä löysi jälleen peli-ilon: 12 runkosarjaottelussa syntyi 11 (4+7) tehopistettä ja seitsemässä pudotuspelissä vielä 6 (4+2) pinnaa.

Tämän jälkeen Versteeg oli yhteydessä vanhaan tuttuunsa, IceHogsin GM:nä työskentelevään Mark Bernardiin ja pian konkarilla olikin sopimus farmisarjaan.

Versteeg on yli 600 NHL-ottelustaan huolimatta AHL:n suhteen tosissaan.

– En ole pitänyt viime kauden jälkeen juurikaan vapaata. Olen luistellut ja tehnyt töitä myös taitovalmentajien kanssa. Se on jotakin mitä en ole aiemmin tehnyt koskaan. Kunhan pääsen Rockfordiin voin näyttää ettei tämä ole mikään vitsi. Olen valmiina pelaamaan, Versteeg vakuuttaa.

Hyökkääjän tavoite on luonnollisesti pelata vielä myös taalaliigan puolella.

– Ymmärrän tietenkin mihin olen tehnyt sopimuksen, mutta jos ”Hawksit” uskovat tarvitsevansa minua, olen valmis, Versteeg vakuuttaa.

Versteeg juhli Stanley Cup-voittoa Blackhawks-paidassa vuosina 2010 ja 2015.