Rajua ryöpytystä! Rasmus Ristolainen sai toimittajalta ravat niskaansa – ”Sopimaton osa joukkueen palapeliä”

Mediajätti TSN:n toimittaja Travis Yost lyttäsi Buffalo Sabresin Rasmus Ristolaisen eräässä kolumnissaan syvälle. Teksti alkoi otsikolla, jonka mukaan suomalainen on ollut sopimaton osa joukkueen palapeliä.

Sopimattomuus johtuu vääränlaisesta peluuttamisesta. Nuorille Leijonille maailmanmestaruuden tammikuussa 2014 iskenyt pelaaja on toimittajan mukaan enemmän kakkosparin pakki kuin peliaikakunigas.

Viime kausien aikana Ristolainen on kuitenkin pelannut likimain eniten koko sarjassa puolustajista. Edellä peliaikakeskiarvossa on vain muutamia pelaajia.

Ei pelkkää haukkumista

Runkosarjassa 424 ottelua pistein 36+158=194. Siinä suomalaisen tehot koko NHL-uralta.

Ennen kuin niskaan laitetaan rapaa, on lienee syytä huomioida sekin, ettei Yost pelkästään haukkunut Ristolaista. Toimittaja painotti sitä, että suomalaisesta oli apuja pienemmillä minuuteilla ja eri roolissa. Ykköspari on väärä paikka, mutta ylivomaille Ristolaisen voisi lyödä.

Pitää tajuta sekin, ettei Ristolaisen saama rooli ole hänen vikansa. Kaudesta toiseen kuutamolla oleva Sabres kun ei nyt ole sattunut löytämään parempiakaan pakkeja, lukuunottamatta suurlupaus Rasmus Dahlinia. Buffalo varasi hänet ykkösenä juhannuksena 2018.

Toisaalta tilastot ovat hirveitä

Runkosarjassa nuo mainitut 424 peliä ja tehotilasto -143. Järkyttävä lukema.

Yostin kirjotukset Ristolaisesta kuulostivat karuilta. Lyhyttä, mutta ytimekästä:

Erilaisten tilastojen mukaan Ristolaisen ura on kyllä mennyt vihkoon – valitettavasti. Hänen positiivinen vaikutus joukkueeseen on selvästi pienempi, kun vertailuun otetaan saman roolin pelaajia. Tämä fakta näkyy tilastojen valossa valitettavasti niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin

Suomalaisen yksi ongelma on kolumnin mukaan pakin kiekollinen avuttomuus tasakentällisin – tällöin siis aikaa ja tilaa on vähemmän kuin esimerkiksi erikoistilanteissa. Ylivoimilla Ristolainen osaakin tehdä peliä.

Ristolaista on viety läpi kesän muualle. Hän on esittänyt halunsa lähteä Buffalosta.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.