Detroit Red Wings on ollut ilman kapteenia siitä lähtien, kun Henrik Zetterberg joutui viime vuonna lopettamaan uransa selkävaivojen vuoksi.

Vahva vaihtoehto perinteikkään joukkueen seuraavaksi kippariksi on seuran ykkössentteri Dylan Larkin.

– Tunnen olevani valmis siihen, mutta se on jotakin johon en voi keskittyä tai jonka vuoksi en voi menettää yöuniani, koska asia ei ole minun päätettävissäni, Larkin totesi tiistaina TSN:lle ja jatkoi:

– Yritän vain olla oma itseni ja pelata intohimoisesti rakastamaani lajia. Olen ollut onnekas, koska meillä on ollut loistavia johtavia pelaajia ja se on vähentänyt paineitani, mutta kirjain on kirjain ja sellaisen organisaation, kuten Detroit Red Wingsin kapteenina oleminen merkitsisi minulle valtavasti.

23-vuotias Larkin valmistautuu parhaillaan viidenteen NHL-kauteensa. Red Wingsin ykköskierroksen varaus kesältä 2014 iski viime kaudella piste-ennätyksensä taalaliigassa, kun 76 ottelussa syntyi 73 (32+41) tehopistettä.

Detroitilaisjoukkueen kapteenina on viimeisen 33 vuoden aikana toiminut vain kolme pelaajaa: Steve Yzerman 1986-2006, Nicklas Lidström 2006-2012 ja Zetterberg 2012-2018. Viime sesonki mentiin ilman varsinaista kipparia.