Lähde: Rasmus Ristolainen siirtymässä NHL:n kärkijoukkueeseen – asiantuntijat kehuivat ja lyttäsivät tylysti

Jääkiekosta paljon kirjoittava The Athletic uskoo, että Buffalo Sabres -pakki Rasmus Ristolaisen tie veisi seuraavaksi Tampa Bay Lightningiin.

Buffalossa tilanne se, ettei Ristolaiselle välttämättä ole käyttöä enää – olkoonkin, että hän kuuluu joukkueen kärkipakkien katraaseen.

Sabresissa on esimerkiksi rightilta ampuvia pakkeja läjäpäin. Ristolaisen lisäksi oikea käsi alhaalla pelaavat tuore hankinta Henri Jokiharju sekä Zach BogosianColin MillerBrandon Montour ja Casey Nelson.

NHL:n kärkiporukoihin kuuluvassa Tampassa ei puolestaan ole oikea käsi alhaalla pelaavia pakkeja liikaa. Sellaisia ovat Erik CernakJan Rutta ja Luke Schenn. Lisäksi toinen Ristolaisen Lightningiin siirtoa puoltava fakta on se, että The Athleticin mukaan palkkaan käytettävissä olevat hillot voisivat riittää Ristolaiselle.

Eri asiantuntijat kommentoivat Ristolaista aviisin mukaan muutamin sanakääntein.

– Ristolainen on taatusti kahden kärkiparin pakki, eräs kommentoi.

– Hän on iso ja vahva. Hänellä on kova laukaus. Hän on hyvä luistelija. Hänellä on taitoa. Hän kykenee olemaan fyysinen.

Toisaalta myös epäkohdat ovat tiedossa. Ristolaisen tilastot NHL:ssä ovat karua luettavaa: 424 runkosarjan ottelua ovat tuoneet verrattain hyvät tehot 36+158=194, tehotilasto sen sijaan on järkyttävä -143.

– On väläyksiä, mutta on myös heikkouksia. Hän häviää kaksinkamppailuja ja valokeilasta alakerrassa.

Toinen iso media, The Hockey News innostui lyttäämään Ristolaisen urakalla. Sivuston erään jutun mukaan nimittäin muut puolustajat pelaavat paremmin muiden kuin suomalaisen kanssa.

Toisaalta sekin pitää tajuta, että Buffalo on kaudesta toiseen sarjan huonoimpia joukkueita. Ristolainen pelaa isoja minuutteja pelistä peliin ja samalla vastassa olevat pelaajat ovat sarjan kovimpia.

Toimittaja Elliotte Friedmanin mukaan Ristolainen on kylläkin saatavilla, mutta hintalappu on korkeahko.

Jos Ristolaisen ura jatkuu Tampa Bayn leirissä, nousee hän saman tien jopa mahdolliseksi Stanley Cup -voittajaehdokkaaksi pohjalta.

Lightning oli viime talvena runkosarjassa huimassa iskussa. Kesällä 2018 ja 2016 Tampa pelasi konferenssifinaaleissa, 2015 joukkue taipui vasta Stanley Cup -finaaleissa.