Useat Buffalo Sabresin ex-pelaajat ovat vihjailleet jälkeenpäin seuran heikosta ilmapiiristä ja jopa suoranaisesta ammattitaidon puutteesta.

Nyt listalle nousee ruotsalaislupaus Alexander Nylander, joka kaupattiin Sabresistä Chicago Blackhawksiin. Toiseen suuntaan matkaa puolestaan yksi lupaavimmista suomalaispuolustajista, Henri Jokiharju.

Nylanderin tuoreet kommentit Sabresin kyvystä kehittää nuoria pelaajia ovatkin Jokiharjun kannalta huolestuttavia.

– Luulin nousevani NHL:ään aiemmin kuin mitä on tapahtunut, mutta nyt katson ainoastaan eteenpäin ja tulevaisuuteeni Blackhawksin organisaatiossa. He ovat todella hyviä pelaajien kehittäjinä. He ainakin tietävät, mitä ovat tekemässä. Asiat, jotka tapahtuivat Buffalossa ja Rochesterissa (Sabresin farmijoukkueessa), ovat nyt menneisyyttä, Nylander täräytti The Athleticille antamassaan haastattelussa.

Nylander, 21, varattiin NHL:ään vuoden 2016 varaustilaisuuden 1. kierroksen kahdeksantena pelaajana. Superlupauksena pidetyn ruotsalaisen tilille on toistaiseksi kertynyt vain 19 NHL-ottelua tehoin 3+3. Ruotsalaisen tuoreimmat kommentit kielivätkin vahvasti siitä, ettei huippulupaava hyökkääjä ole täysin tyytyväinen Sabresin tapaan kehittää nuoria pelaajiaan kohti NHL-ammattilaisuutta.