Jason Spezza paljastaa: tämän vuoksi valitsi Toronton ennen paluuta vanhaan seuraansa Ottawaan!

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Takavuosina NHL:n megatähtiin lukeutunut keskushyökkääjä Jason Spezza ei saanut viime vuodet edustamaltaan Dallas Starsilta jatkosopimusta enää päättyneen kauden jälkeen.

Miehen uudeksi seuraksi veikkailtiin miehen NHL-uran alussa yli vuosikymmenen ajan edustamaa Ottawa Senatorsia, minkä lisäksi jopa siirto KHL:ään roikkui vahvasti ilmassa. Sentteri yllätti kuitenkin kaikki siirtymällä 700 000 dollarin minimisopimuksella Toronto Maple Leafsin riveihin.

Spezza kertoi harkinneensa vakavasti myös paluuta Senatorsiin.

– Tein päätöksen sydämestäni. Puhuin Ottawan kanssa. Puhuin myös muiden joukkueiden kanssa. Minusta Toronto tuntui vain parhaalta vaihtoehdolta kaikista, sentteri kertoo TSN 1200:n haastattelussa.

36-vuotias Spezza vietti lapsuutensa Toronton alueella. Leafsin Senatorsia parempien menestysmahdollisuuksien lisäksi vaakakupissa painoi sekin, että hyökkääjän isä on luvannut tulla paikan päälle katsomaan Leafsin kaikki kauden kotiottelut.

Spezza tiedostaa sen tosiasian, että hänen päivänsä johtavassa roolissa NHL:ssä ovat ohi. Mies iski viime kauden 76 ottelussaan vaisut tehot 8+19=27 istuen ajoittain jopa katsomon puolella.

– Oli turhauttavaa joutua katsomoon pudotuspelien alkaessa. Mutta oli silti hienoa tietää, että pystyin täyttämään alempien kenttien roolin jäälle päästessäni, mies pohtii mahdollisuuttaan pelata mestarisuosikin riveissä myös ns. täytemiehen roolissa.

Spezzasta odotetaan Torontossa alempien kenttien roolin täyttämisen lisäksi myös isähahmoa ja mentoria seuran nuoremmille pelaajille. Kanadalainen on iskenyt NHL-uransa 1065 runkosarjapelissä upeat 915 tehopinnaa.

LUE MYÖS: Tähtivahti Sergei Bobrovski paljasti: tästä syystä valitsi Florida Panthersin uudeksi seurakseen!

LUE MYÖS: San Jose -legenda Joe Pavelski kertoo syyt Dallas Starsiin siirtymisen taustalla!

LUE MYÖS: Artemi Panarinista parhaiten palkattu venäläispelaaja – tässä NHL-historian rahakkaimmat venäläissopimukset!

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS