Florida Panthersin tuore maalivahtikiinnitys, kaksinkertainen Vezina-voittaja Sergei Bobrovski saapui uuden seuransa väreissä lehdistön eteen täynnä uskoa uuteen joukkueeseen.

– Ei ole väliä mitä voitat henkilökohtaisella tasolla. Jääkiekko on joukkuepeli ja kaikki tähtää Stanley Cupin voittamiseen. Se on tavoitteeni ja siksi tulin tänne. Uskon tähän joukkueeseen, Bobrovski lateli lehdistölle.

Kommenttia on vaikea purematta niellä, onhan Panthers selvinnyt pudotuspeleihin vain kahdesti viimeisen 18 kauden aikana. Monet uskovatkin ison palkkashekin ja Miamin lämpimän sään näytelleen pääroolia 30-vuotiaan venäläistähden joukkuepäätöksen taustalla.

– Tällä seuralla on kirkas tulevaisuus, loistava valmentaja, hieno johtoporras sekä todella lahjakas ryhmä pelaajia, minkä vuoksi olen todella innoissani päästessäni tänne. Uskon meillä olevan kaikki mahdollisuudet tehdä jotain hienoa yhdessä, Bobrovski jatkaa.

Työsarkaa totisesti riittää, onhan Panthers voittanut edellisen pudotuspelisarjansa vuonna 1996, eikä joukkue varsinaisesti pullistele voittamisen kulttuuria, ellei uutta päävalmentajaa Joel Quennevilleä oteta laskuihin.

– Se (voittaminen) ei tule olemaan helppoa. Kukaan ei oleta kaiken tapahtuvan helposti ja mukavasti. Tulemme varmasti kohtaamaan vastoinkäymisiä, mutta ne vain vahvistavat joukkuetta, Bobrovski päättää.

Mikäli voittoja ei satele, helpottanee Bobrovskin oloa tämän kouraan lyöty seitsemän vuoden jättisopimus 10 miljoonan taalan vuosipalkalla.